Potrebno je:
4 plava patlidžana
400 g iseckanih šampinjona
manja čaša belog vina
2 kašike paradajz pirea
200 g narendanog tvrdog sira
beli luk
peršun
3-4 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema
1.Oprati i preseći uzduž četiri plava patlidžana, izvaditi sredinu iz njih i iseći je na kockice. Potom je pomešati sa iseckanim šampinjonima, seckanim belim lukom, peršunom i jednom manjom čašom belog vina. Dodati maslinovo ulje, paradajz pire, so i biber.
2. Nadevom napuniti patlidžane, staviti ih u vatrostalnu činiju, preliti uljem i peći u prethodno zagrejanoj pećnici.
3. Pred kraj pečenja posuti narendanim sirom.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu