Potrebno je:
4 plava patlidžana
400 g iseckanih šampinjona
manja čaša belog vina
2 kašike paradajz pirea
200 g narendanog tvrdog sira
beli luk
peršun
3-4 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema
1.Oprati i preseći uzduž četiri plava patlidžana, izvaditi sredinu iz njih i iseći je na kockice. Potom je pomešati sa iseckanim šampinjonima, seckanim belim lukom, peršunom i jednom manjom čašom belog vina. Dodati maslinovo ulje, paradajz pire, so i biber.
2. Nadevom napuniti patlidžane, staviti ih u vatrostalnu činiju, preliti uljem i peći u prethodno zagrejanoj pećnici.
3. Pred kraj pečenja posuti narendanim sirom.
PROBAJTE I...
Prelepa moderna grčka imena za dečake: Imaju veoma moćno značenje i ostavljaju snažan utisak
Za 2 godine u Srbiji zatrudnelo 1.118 maloletnica: Stručnjaci savetuju kako da razgovarate sa decom o odnosima
Najlepša grčka imena za devojčice: Imaju prelepo značenje i nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Zašto se javlja vrtoglavica u trudnoći? Muči mnoge buduće mame, a evo šta su najčešće razlozi
Najpopularnija imena širom sveta: Najzastupljenije je u Srbiji skoro zaboravljeno, a ovo najviše vole Balkanci