Sastojci (za četiri osobe):

  • 200 grama pirinča
  • 3,75 bujona od povrća
  • 2,5 dl soka od paradajza
  • 2 mala paradajza
  • 80 grama crnih maslinki
  • 7 žutih paprika šilja
  • kugla mocarele (125 grama)
  • 3 grančice majčine dušice

Priprema

1. Stavite pirinač da se kuva s 2,5 dl supe i sokom od paradajza na unerenoj vatri oko 20 minuta.

2. Paradajz operite, očistite i isecite na sitnije komade. Maslinke iseckajte na kolutiće, a paprike operite i svaku prepolovite uzduž.

3. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Sitno iseckajte jednu papriku, umešajte je u pirinač i zajedno s maslinkama i paradajzom, pa tom masom punite polutke paprika i ređajte u pleh.

4. Ocedite mocarelu i isecite na tanke kriške, pa njima pokrijte napunjene paprike. Sipajte preostalu supu u pleh i zapecite u rerni 25 minuta.

5. Operite majčinu dušicu, otresite je od vode, pa listiće iskidajte i iseckajte. Pospite njima gotovo jelo, ukrasite po ukusu i servirajte.

PROBAJTE I...