Potrebno za 4 osobe:

150 g pirinča

so

200 g praziluka

čen belog luka

mali ananas

paradajz

3 grančice peršuna

6 kašika maslinovog ulja

kašičica karija

3 kašike soka od pomorandže

2 kašike soja sosa

4 fileta lososa (od po 180 g)

kašika soka od limuna

biber

Priprema

1. Za salatu je potrebno skuvati pirinač u slanoj vodi. Zatim ga procediti, preliti hladnom vodom, ostaviti da se ocedi i ohladiti.

2. U međuvremenu oprati praziluk, očistiti ga i iseći na kolutiće. Očistiti beli luk. Očistiti ananas i iseći na kockice. Kao zamena moe poslužiti i mala konzerva ananasa. Paradajz oprati, očistiti i iseći ga na kockice. Peršun oprati, protresti i iseckati. Pirinač izmešati sa iseckanim ananasom i belim lukom.

3. Zagrejati 2 kašike ulja, pa na njemu kratko izdinstati praziluk i beli luk. Luku dodati pirinač, ananas, paradajz i peršun. 

4. Pomešati kari, sok od pomorandže i soja sos, pa preliti pirinač. Marinirati 30 minuta.

5. Oprati filete lososa, prosušiti ih i preliti sokom od limuna. Po ukusu posoliti i pobiberiti. Zagrejati 4 kašike maslinovog ulja u tiganju. Pržiti ribu sa svake strane po 3 minuta. Servirati sa salatom od pirinča i ukrasiti po želji.

Probajte i: