Sastojci:
- 8 velikih krompira (oko 200 g)
- 250 g spanaća
- so
- mala glavica crnog luka
- kašika maslaca
- kašika brašna
- 3 kašike kisele pavlake
- biber
- kašika sveže žalfije
- 125 g gaude
Priprema
1. Oprati krompir i kuvati ga u slanoj vodi, sa ljuskom, oko 20 minuta.
2. Spanać oprati, očistiti i popariti kipućom slanom vodom. Zatim odliti vodu, dobro ga ocediti i sitno iseckati.
3. Očistiti crni luk i sitno ga iseckati. Zatim zagrejati maslac pa na njemu staklasto prodinstati luk. Dodati spanać, pa i njega malo prodinstati. Posuti odozgo brašnom, dodati pavlaku, pa ostaviti da malo vri. Dodati pavlaku. Po želji možete oljuštiti krompir, malo ga izdubiti, a donju stranu iseći tako da bude ravna. Masu iz izdubljenog krompira izgnječiti viljuškom i pomešati sa spanaćem.
4. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Spanać začiniti solju, biberom i žalfijom. Staviti krompir u podmazan kalup i puniti ga masom od spanaća. Na svaki krompir odozgo staviti list gaude, kao poklopac i peći u rerni oko 25 minuta. Ako krompir brzo tamni, poklopiti ga alu–folijom.
Probajte i:
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu