Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto treba da jedemo višnje?

Ova sočna voćka, pored svog izvanrednog ukusa, doprinosi opštem zdravlju i dece i odraslih, zbog čega bi trebalo da bude deo porodičnog jelovnika.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Tamnocrvenu i slatko-kiselu višnju zovu plemenitom voćkom. Idealno je osveženje u vrelim danima i dodatak raznim poslasticama, a najnovija medicinska istraživanja pokazuju i da je čuvar našeg srca. Ukusan plod je bogat lekovitim supstancama, ima antioksidansno i antiupalno protivupalno dejstvo.

Preporučuje se za poboljšanje imuniteta, sprečavanje nastanka kancera, srčanih oboljenja i artritisa, ali i kod grčeva i bolova u mišićima.

Stručnjaci sa američkog Univerziteta u Vermontu, ustanovili su da sok od višanja pomaže organizmu da lakše podnese fizički napor, pa je idealna za profesionalne sportiste.

Posle vežbanja opušta mišiće i sprečava nastanak neprijatne upale mišića. Sok od ovog voća pomaže i kod nesanice jer ima visoku koncentraciju melatonina, hormona koji reguliše ciklus spavanja i buđenja, piše portal Pobjeda.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica