Potrebno je:
1.5 šolja brašna
1 šolja pšeničnog brašna za peciva
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat sode bikarbone
malo soli
malo oraščića
pola kašičice mlevenog cimeta
1/3 šolje neobranog mleka
1/3 šolje punomasnog mleka
2/3 šolje pasirane bundeve
1.5 kašičica ekstrakta vanile
pola šolje topljenog putera
pola šolje + 1 kašika smeđeg šećera
2 jaja
Za preliv:
pola šolje kristal šećera
2 kašičice mlevenog cimeta
malo oraščića
6 kašika topljenog putera
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalupe za mafine. Pomešajte brašna, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, oraščić i cimet u manjoj posudi. U posebnoj posudi penasto umutite smeđi šećer i puter. Dodajte jaja jedno po jedno, svako posebno dobro umutite u smesu, a zatim dodajte pasiranu bundevu. Na kraju dodajte mešavinu praškastih sastojaka i mutite samo dok se ne sjedini. Napunite testom 3/4 kalupa i pecite 22 do 25 minuta. Izvadite iz rerne i ohladite na tanjiru.
Preliv: Dok se mafini peku, u plitkoj posudi pomešajte kristal šećer, cimet i oraščić. Kada se mafini ohlade tako da još budu topli, ali da se mogu držati u ruci, premažite ih topljenim puterom i pospite mešavinom šećera, cimeta i oraščića.
Savet: Ako volite da mafini više narastu, možete povećati količinu praška za pecivo na 1.5 kašičicu i sode bikarbone na pola kašičice, a ako volite slađi ukus, stavite 3/4 šolje smeđeg šećera.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna