Potrebno je:

  • 1 cela i 1/4 šolje brašna
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • po pola kašičice cimeta, mlevenog đumbira i soli
  • malo oraščića
  • prstohvat karanfilića
  • 1,5 šolja mleka 
  • 6 kašika pasirane bundeve (koju ste prethodno kuvali na pari 15 minuta)
  • 2 kašike topljenog putera
  • 1 jaje
  • malo meda

Priprema
1. Zagrejte tiganj na srednju temperaturu. Ostavite puter da se otopi i razlije po dnu tiganja.

2. Sjedinite brašno, prašak za pecivo, šećer i začine.

3. U posebnoj činiji izmešajte mleko, kašicu od bundeve, istopljeni puter i jaje, a zatim dodajte u brašno koje ste prethodno pomešali sa ostalim praškastim sastojcima.

4. U zagrejan tiganj za svaku palačinku sipajte pola šolje testa.

5. Pecite obe strane palačinke po 2 do 3 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno - braon boju.

Savet: Služite sa puterom i medom.

Priredila: Biljana Marković