Potrebno je (za 12 mafina):
- 150 g glatkog brašna
- 100 g integralnog brašna
- pola praška za pecivo
- 1 jaje
- manja tikvica
- 140 g sira (Gauda)
- 180 ml jogurta
- kašičica soli
- 60 ml maslinovog ulja
- origano
- 12 čeri paradajza (ili kockice paradajza)
Priprema
Tikvicu oprati, oguliti, izrendati i posoliti. Izrendati sir. Penasto umutiti jaje, ulje, jogurt i so.
Dodati obe vrste brašna, prosejane zajedno sa praškom za pecivo. Umutiti u jednoličnu smesu. Lagano umešati tikvice, a nakon toga izrendani sir.
Kalup za mafine obložiti korpicama - u svaku staviti veliku kašiku smese.
Zatim u smesu utisnuti čeri paradajz (ili kockicu paradajza), koji je prethodno probušen čačkalicom (da se ne diže prilikom pečenja). Prekriti paradajz još jednom velikom kašikom smese. Svaki mafin posuti origanom, pa peći na 180 stepeni, 20-ak minuta.
Mafini mogu da se posluže uz jogurt, šunku, jaja ili, jednostavno, sami.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna