Potrebno je:

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 30ml ulja
  • 1 crni luk
  • 250g mocarele
  • 200g kukuruza šećerca
  • 4-6 gotovih tortilja
  • 30ml putera
  • 30g brašna
  • 250ml pilećeg bujona
  • 150ml pavlake
  • peršun

Priprema

1. Piletinu isečenu na tračice posolite, pobiberite i prelijte uljem, a zatim je ispržite dok ne poprimi zlatno-braon boju. Pomešajte sa paprikom, iseckanim crnim lukom, šećercem i dodajte 50g mocarele. Mešavinu sa piletinom stavite u tortilje i urolajte ih.

2. U tiganju otopite puter i umešajte brašno. Pržite oko 30 sekundi. Postepeno dodajte pileći bujon i kuvajte dok se sos ne zgusne. U smesu umešajte i pavlaku. Sos prelijte preko tortilja, pospite preostalim sirom i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Kada je jelo ispečeno, dekorišite peršunom.