Potrebno je:

  • 200 g testenine u obliku lopti (ili drugih oblika po želji)
  • 300 g kobasica
  • 15 ml ulja
  • 1 crni luk
  • 1 rendana šagarepa
  • 1 krompir (isečen na sitne komade)
  • 350 ml paradajz pirea
  • 750 ml goveđeg bujona
  • 100 g rendanog parmezana

Priprema

1. Skuvajte testeninu po uputstvima sa pakovanja. Iscedite, isperite u hladnoj vodi i ostavite sa strane.

2. Kobasice isecite na manje komade i ispržite dok ne porumene.

3. U istom ulju ispržite luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu i krompir i pržite oko 3 minuta.

4. Dodajte pire od paradajza i bujon i kuvajte supu još oko 15 minuta. Supu začinite po želji.

5. Dodajte kobasice i dobro promešajte. Kada su sastojci dovoljno omekšali, dodajte pastu i pospite parmezanom.