Sastojci:

glavica luka

400g paradajza

3 tikvice

250g sira (najbolje feta-sira)

2 kašike ulja

750g junećeg mlevenog mesa

2 kašike paradajz-pirea

so, biber

2 jajeta

2dl kisele pavlake  

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk, a paradajz na debele kolutove. Tikvice krupno narendajte. Sir isecite na kockice ili ga narendajte. Propržite luk na ulju, dodajte meso i dinstajte još malo, pa umešajte paradajz-pire, propržite i sve posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte tikvice. Pomešajte jaja s pavlakom i posolite.

Podmazan pleh napunite mlevenim mesom, prelijte pavlakom i jajima, pa odozgo poređajte kolutove paradajza.

Pospite sirom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.

Ukrasite s nekoliko listića začinskog bilja.

Probajte i: