Potrebno je:
- 6 manjih jabuka
- ¼ šolje smeđeg šećera
- ¼ šolje seckanih oraha
- 2 kašike suvog grožđa
- 1 kašika suvih brusnica
- 1 kašičica kore limuna
- ¾ kašičice cimeta
- ¼ kašičice rendanog oraščića
- 2 kašike putera (margarin u posnoj varijanti)
- ¼ čaše soka od pomorandže
Priprema
1. Izdubite jabuke tako da im dno ostane netaknuto. Oljuštite jabuke pri vrhu i stavite u šerpu.
2. Pomešajte zajedno šećer, orahe, suvo grožđe, brusnice, limunovu koru, cimet i oraščić. Stavite 1, 5 kašičicu mešavine u svaku jabuku, preko stavite puter. Prelijte jabuke sokom od pomorandže i ¼ šolje vode. Poklopite i kuvajte na visokoj temperaturi oko 3 sata.
3. Stavite jabuke u posebne posude i prelijte preostalim sosom.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna