Sastojci za 4 osobe:

• 500 g paradajza

• grančica ruzmarina

• 2 čena belog luka

• 2 kašike maslinovog ulja

• 2 kašičice šećera

• so, biber

• kašika kapara (tegla)

• 2 kašike crnih maslina bez koštica

Priprema

Paradajz prelijte vrućom vodom, oljuštite i uklonite semenke. Operite ruzmarin, otkinite iglice.

Oljuštite beli luk i iseckajte ga. Zagrejte ulje, pa prodinstajte beli luk. Dodajte paradajz, ruzmarin i šećer, posolite i pobiberite. Zakuvajte na laganoj vatri, uz mešanje.

Sitno iseckajte kapare i dodajte u smesu. Masline isecite na kolutiće pa ih pažljivo umešajte. Po potrebi posolite, pobiberite, i ostavite da se ohladi. Sos možete ukrasiti ruzmarinom i maslinama.

Probajte i: