Potrebno je:

ka­ši­ka ma­sti

gla­vi­ca cr­nog lu­ka

750 g spa­na­ća

ka­ši­ka bra­šna

po­la ka­ši­či­ce ale­ve pa­pri­ke

1,5 li­tar mla­ke vo­de ili su­pe

1 ja­je

1 dl mle­ka

ka­ši­ka sir­će­ta, so

Priprema

U lon­cu za­gre­ja­ti mast i krat­ko pro­pr­ži­ti sit­no sec­kan cr­ni luk pa do­da­ti opran spa­nać ise­čen na ma­nje ko­ma­de i na ume­re­noj va­tri pr­ži­ti. Pre­ko upo­la is­pr­že­nog spa­na­ća si­pa­ti bra­šno i ale­vu pa­pri­ku pa pr­ži­ti još ma­lo. Za­tim na­li­ti mla­kom vo­dom ili su­pom, pu­sti­ti da pro­vri pa krat­ko pro­ku­va­ti i sklo­ni­ti sa va­tre.

U du­bo­kom ta­nji­ru iz­me­ša­ti ja­je, mle­ko i sir­će pa uz ne­pre­kid­no me­ša­nje iz­ru­či­ti u go­to­vu čor­bu. Po­so­li­ti po uku­su i od­mah slu­ži­ti.