Kejt Midlton i princ Vilijam su vrlo svesni da bi za njihovu decu, princezu Šarlot i princa Luja, mogao da bude problem jer odrastaju kao takozvane 'rezerve' svom starijem bratu i budućem kralju, princu Džordžu.

Ovim rečima je stručnjak za kraljevsku porodicu Dženi Bond komentarisala izazove sa kojima se suočavaju princ i princeza od Velsa, pritom pohvalivši njihov moderan pristup roditeljstvu. Dženi, koja je ujedno i bivša dopisnica Bi-Bi-Sija, ističe da par nastoji da pomogne svojoj mlađoj deci da vode što normalnije živote. Šarlot i Luj će sasvim sigurno želeti da uživaju u benefitima koje nosi pripadnost kraljevskoj porodici, ali ne i da budu u senci starijeg brata, prestolonaslednika Džordža.

Dženi napominje da princ i princeza od Velsa u vaspitanju dece favorizuju nežno roditeljstvo, o kojem je Kejt dosta naučila kroz studije o ranom obrazovanju, te da je veoma jasno da će par nastojati da život svoje dece učini što normalnijim. Par se nada da njihova deca nikada neće osećati da im je jedina opcija u životu da se bave "kraljevskim dužnostima".  

Dženi je rekla da Vilijam i Kejt moraju da budu veoma svesni problema koje nosi odgajanje dece koja su, zakonski gledano, "rezerve" prestolonasledniku. 

"Već su pokazali da imaju drugačiji i moderan stav prema odgoju dece i sigurna sam da će učiniti sve da se Šarlot i Luj osećaju posebno, voljeno i cenjeno kao Džordž. Pretpostavljam da će ohrabriti Luja da istražuje život izvan kraljevskog dvora... To bi mogla da bude vojska, ali i humanitarni rad ili šta god će mu, kasnije u budućnosti, kada završi škole, biti privlačno. Sigurna sam da će ga ohrabriti da ide na Univerzitet koji su oboje pohađali i na kom su se zavoleli.

"Želeće da Luj nađe svoju svrhu, ali i da odabere život koji je prikladan za sina budućeg kralja. Sigurno će dati sve od sebe da oseća da je njegov život jednako vredan i značajan, bez obzira na njegovo mesto u liniji kraljevske loze. To će verovatno uključivati neku vrstu javne službe, jer su od početka naglašavali da žele da njihova deca shvate da empatija nije samo odraz ljubaznosti, već i da donosi lično zadovoljstvo."

Zloglasni izraz 'rezervni naslednik' ponovo se našao u centru pažnje kada je princ Hari u svojim memoarima naveo šta je, po njegovom rođenju, kralj Čarls rekao princezi Dajani: "Divno! Sada si mi dala naslednika i rezervu – moj posao je gotov“.

Ova fraza, koja ima istorijski značaj kod ličnosti poput kralja Džordža VI, posebno se vezuje za Harija nakon objavljivanja njegovih ekskluzivnih memoara po nazivu "Rezerva". Biti "rezerva" u kraljevskoj porodici, neizvesnost koja ide ruku pod ruku sa ovim nezavidnim položajem, nešto je sa čime su se mnogi predstavnici plave krvi susretali.

BONUS VIDEO

Kako se rešavaju tantrumi deteta koje ne čuje TikTok/thatdeafamily

 (Yumama/J.D.)