Kako princ Vilijam ima obaveza sa svojim ocem kraljem Čarlsom i suprugom Kejt, princezom od Velsa koja se leči od raka, on mora da uskladi svoje roditeljske dužnosti sa onima koje dolaze sa njegovom kraljevskom ulogom.

I kralj i Kejt za sada nisu u mogućnosti da preuzmu javne dužnosti, i iako oboje žele da se vrate na posao čim to bude medicinski preporučljivo, kraljevska porodica se nalazi u nedostatku. Uprkos tome što su dvojica glavnih igrača van dužnosti, Vilijam je većim delom pratio svoj raspored obaveza u poslednjih nekoliko meseci i nastavio kada se njegovo troje dece vratilo u školu nakon uskršnjih praznika.

Međutim, stručnjak tvrdi da uprkos tome koliko su mu njegove kraljevske dužnosti važne, postoji nešto bitno drugačije u njegovom pristupu ovom balansiranju ličnog i profesionalnog u poređenju sa onima koji su bili pre njega - a razlog zašto je to tako duboko ukorenjeno u njemu je jedan poseban događaj iz detinjstva.

Stručnjak - Ingrid Sjuard, glavni urednik Madžesti Magazina - koji je pisao za The Sun objasnila je da će, bez obzira na sve, Vilijamove roditeljske obaveze uvek biti iznad svega, i tvrdi da je to davanje prioriteta u velikoj meri uticalo njegovo sopstveno vaspitanje.

Rekla je: „Vilijam mora da oseća težinu ogromne odgovornosti, kako lične tako i za monarhiju, čije je sada javno lice. Ali on zna da je njegova najvažnija uloga je tate i muža. Za njega je to prioritet. Ovo je izrazita razlika u odnosu na druge primere iz prošlosti, gde je vaša kraljevska uloga bila ispred uloge supružnika i roditelja. Setite se vremena kada je kraljica bila mlada. Tada je to bio svet muškaraca i bila je primorana da napusti svoju decu na način na koji je Vilijam odlučan da to ne učini."

Sjuard tvrdi da je jedan incident posebno igrao važnu ulogu u tome što je Vilijam odlučio da želi da radi drugačije kada je postao roditelj: „1991. slučajno je udaren palicom za golf po glavi dok je bio u školi dok je Dajana ručala u svom omiljenom restoranu San Lorenzo.

„Došao je poziv da je Vilijam pretučen po glavi i da su mislili da bi mogao da umre, da je bilo veoma ozbiljno. I Čarls i Dajana su požurili u Ludgrouv. Vilijam je odveden u bolnicu Royal Berkshire, a zatim u bolnicu Great Ormond Street i Dajana je otišla sa njim, ali uvek kao čovek dužnosti, Čarls je davao prednost svojim angažmanima.

„Vilijam je odlučan da uradi stvari drugačije“, dodala je ona.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO