Majka postavlja temelje, uči, pomaže detetu da se formira, ona ostavlja veliki trag u životu sina ili ćerke. Relacija sin-mama često je duboka i važna, može da utiče na to u kakvog će muškarca dečak odrasti, kao i kako će se ophoditi prema budućoj partnerki.

Evo koja 3 ponašanja majke su toksična i loše utiču na sinove:

1. Majka je diktator
Ne samo u detinjstvu, već i u odraslom dobu, dete može patiti zbog autoritarnosti svoje majke. A ako ona stalno i zapovednički komanduje, dečaku je zaista teško da upravlja svojim ličnim životom. Kasnije, njegova izabranica prolazi kroz tešku "probnu vožnju", ne ispunjava kriterijume i ispada. Selekciju, naravno, vrši majka, koja pokušava da eliminiše "nepodobne" kandidate. Glavna tragedija nije to što ona vodi privatni život svog sina, već što se meša u sve i učestvuje tamo gde je uopšte ne zovu.

Sin kojeg je odgajala autoritarna majka ne samo da se od ranog detinjstva potčinjava njenom autoritetu, već kada se osamostali ne može da joj kaže "ne" i da od nje traži da se ne meša u njegov privatni život. Jednostavno zato što se plaši.

2. Majka koja odgaja omiljenog sina
Mamin miljenik se ne boji nikoga i ničega. Razmažen je od ranog detinjstva i uveren da mu je sve dozvoljeno. Njegova izabranica možda će se suočiti sa ljubomorom majke, ali i sa situacijom kada će njen partner svaki problem rešavati uz prisustvo mame. Mamin miljenik se ne pridržava ničega, ovakvi tipovi muđškarca mogu pokazati narcističko ponašanje.

3. Perfekcionista
Majka perfekcionista je još jedna vrsta toksične majke koja može imati štetan uticaj na sina. Perfekcionizam je nemilosrdna težnja za besprekornošću i želja da izgledate savršeno u svim aspektima života. Iako se perfekcionizam često smatra pozitivnom osobinom, on može dovesti do određenih problema sa mentalnim zdravljem. Majka koja teži perfekcionizmu tipično okarakterisana kao nadmoćna i anksiozna žena, koja stavlja veliki naglasak na to da njena deca da budu savršena po njenom "ukusu". Kao rezultat toga, njena deca imaju tendenciju da usvoje kritičku sliku o sebi, osećaju se nedovoljnim i emocionalno uskraćenim. Dečak može izrasti u muškarca koji će imati problem sa samopouzdanjem kada odraste.

BONUS VIDEO:

Kako muškarac brine o ženi posle porođaja  TikTok/datdiazcouple

(Yumama/T.A.S.)