Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FROJD - U ŠTA ODRASTA DETE KOJE JE MAMIN MILJENIK: Od ovoga zavisi koliko će uspeha i samopouzdanja imati

Kako je Frojd govorio o deci koja su mamini miljenici - evo u kakve ljude oni odrastaju!

 Frojd o deci koja su mamini miljenici-0098204420.jpg Izvor: Jerry Tavin Collection / Everett / Profimedia

Dete se od ranog detinjstva uči određenim vrednostima, životnim znanjima, formira se u čoveka, a kako će taj proces izgledati, kao i rezultat, značajno zavisi od roditelja. Razumevanje i zdrava komunikacija u porodici je jedan od preduslova za pravilan psihički i emotivni razvoj. Takođe, sam odnos između mame i tate je važan da dete nauči na koji način da iskazuje emocije, životne stavove, vrednosti, kao i kako da gradi svoje odnose tokom odrastanja i pristupa obavezama, autoritetima.

Mnogi psiholozi su saglasni da kvalitetan odnos na relaciji roditelj-dete može da utiče na uspeh samog deteta, a Frojd je govorio šta se događa kada je neko voljen od strane majke:

"Čovek koji je bio nesumnjivi miljenik svoje majke celog života ima osećaj osvajača, ono samopouzdanje i veru u uspeh koje često vode do pravog uspeha."

Majčina ljubav nam daje pokretačku snagu, ona nas čini zaštićenim, voljenim, daje nam krila. Kada imamo ljubav majke uz sebe, onda možemo da letimo do novih visina. Osobe koje imaju kvalitetan odnos sa majkom često imaju više samopouzdanja, sigurnije su u sebe i spremnije d ase bore za sebe.

I čuveni pedagog MarijaMontesori je govorila - "Ako detetu budete stalna podrška, ono će biti samostalno i samouvereno. Ako dete često ohrabrujete, ono će imati veliko samopouzdanje."

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:15
Montesori igre sa kućnim predmetima
Izvor: TikTok/motherhoodandmontessori
Izvor: TikTok/motherhoodandmontessori

https://yumama.mondo.rs/dete/zivot-vaspitanje-deteta/a48703/Kako-da-vase-dete-ima-samopouzdanje.html

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica