Ljubomora među braćom i sestrama može da bude čest okidač svađa, pa čak i promene ponašanja kod deteta. Iako je ovo u većini slučajeva normalna pojava posebno kada su deca mala, postoje znaci u horoskopu koji posebno ukazuju na osetljivost pojedinih mališana. Ova tri znaka ipak vole da su u centru pažnje i da se njima posvećuje veći deo vremena.

Rak

Rakovi su vrlo osećajni i emocionalni i mogu biti vrlo zaštitnički nastrojeni prema svojim bližnjima. Međutim, ako osete da ne dobijaju dovoljno pažnje ili da njihovi roditelji više vremena posvećuju drugoj deci, mogu osetiti ljubomoru.

Lav

Lavovi vole da budu u centru pažnje i da imaju kontrolu nad situacijom. Ako osete da neko drugi dobija više pažnje ili da se previše upoređuju sa drugom decom, mogu da postanu izrazito ljubomorni i besni.

Vaga

Vage su društvene osobe koje teže ravnoteži i harmoniji. Međutim, ako osete da se druga deca tretiraju bolje ili dobijaju više pažnje, to će posebno uticati na njihovu promenu ponašanja, pa čak i pojavu agresivnosti.

ljubomora-dete.jpg
Shutterstock Ljubomorna devočica