Počela je vladavina Lava, a ukoliko i vi očekujete bebu u ovom horoskopskom znaku znajte da je njihov zaštitni znak osmeh, da imaju veliko srce i da su sposobni da bilo šta učine mogućim. Uvek su tu za svoj krug ljudi, svoju pomoć nesebično dele sa drugima.

Pogledajte karakteristike dece rođene u znaku Lava:

Nežni su i ispunjeni ljubavlju

Sunce je zaštitni znak osoba rođenih u znaku Lava, te su ova deca nežne osobe, brižne, pune topline, radosti i ljubavi. Obožavaju druženja, vole da se me maze, a uživaju u osećaju kada ih neko pohvali i ohrabri. Lepo se osećaju kada dobiju pohvalu zbog dobro obavljenog posla ili lepog ponašanja.

Vole da budu u centru pažnje

Lavovi čeznu za pažnjom i brzo pronalaze način kako da privuku pažnju na sebe. Glasni su kada traže da neko, posebno majka, provodi vreme s njima, a verovatno će iskoristiti i svoj šarm kako bi dobili ono što žele. Starija deca će ponekad dosta sebe hvaliti ili isticati svoje sposobnosti pred drugima.

Uvek su nasmejani

Deca rođena u znaku Lava su uvek vesela, razigrana i spremna za zabavu i smeh. Energični su i možda će vam biti potrebn više energije kako biste bili u korak s s njima. Uvek su za neku igru, zabavu i nikada se ne umore od toga. Imaju tendenciju i da je sami osmisle. Uz malo plesa, drame, gimnastike, trčanja ili pevanja uvek razbiju monotoniju.

Vole da budu vođe društva

S obzirom na to da im nikad ne manjka energije i ideja, Lavovi često postaju vođe u svom društvu. Ali, njihova dominacija često može da se posmatra kao drskost. Stoga, pre nego što potrče da se igraju napolje, roditelji treba da ih podstaknu na deljenje igračaka s drugom decom kako se oni ne osećali zapostavljeno i tužno. A kada vaše dete malo poraste, podstaknite ga na timske sportove u kojima može da razvije osećaj odgovornosti i zajedništva.

Bosa deca trče.jpg
Shutterstock Deca trče

Jaki su

Lavovi su psihički i i fizički jaki i nemaju puno strahova. Odvažni su i vole avanturu, ali često mogu biti i nepažljivi. Stoga, pobrininite se za svog mališana i njegovu sigurnost na vreme kako bi to nosio sa sobom i kasnije kada krene samostalno u životne izazove.

Kreativni su

Deca rođena u znaku Lava su veoma kreativna i uživaju u različitim, svetlim bojama, stvarima koje stvaraju buku, te u dizajniranju svoje odeće ili umetničkih dela.

Devojčica, leto, dete
Shutterstock Devojčica

Romantični i zaljubljivi

Lavovi su puni ljubavi i spremi da je podele s drugima. Zato su odlični vlasnici kućnih ljubimaca. Voleće ga i pružiće mu dosta pažnje i nežnosti.

(Yumama)