Ako je vaša beba rođena između 23. septembra i 22. oktobra, onda je ona Vagica koju odlikuje velika društvenost, poseban osećaj za muziku, ali i neodlučnost. Ovo su njihove glavne osobine:

Neodlučnost jedna od osobina

Vage stalno nešto odmeravaju pa nemojte da se čudite ako vaše dete jako dugo razmišlja hoće li sa tanjira da uzme jabuku ili bananu, jer obožava i jedno i drugo. Iako joj treba vremene da se odluči, ne požurujte je, pružite podršku i daj te joj dovoljno vremena da sama donese odluku, jer će u suprotnom da bude jako ljuta i nezadovoljna.

Vesela narav

Vage imaju urođeni smisao za humor i vrlo su društvene pa će od malih nogu izazivati veliku pažnju i uživaće u tome. Vaša je zadatak da naučite malu Vagu kako se ne vrti svet oko nje te da ponekad i druga deca treba da budu u centru pažnje, i da to nije razlog za ljutnju.

Ne vole konflikte

Vage su taktične i rođeni diplomate.Imaju neverovatnu sposobnost sagledavanja tuđih perspektiva, a pritom ostaju neutralne, ne zauzimaju ničiju stranu u sukobu. One bi najradije sve izmirile. Stoga, nemojte da se čudite ako vaše dete od jaslica bude mirilo svoje drugare kada se posvađaju oko mede ili autića.

Estetika im je prioritet

Vaša Vaga ima osećaj za lepo, a to ćete da primetite čim budu bile u stanju da se same oblače. Jedan od razloga kašnjenja je i potreba da zadovolji u odevanju svoje estetske standarde, koji su vrlo visoki. Biranje odevnih kombinacija za svaku priliku prepustite svom detetu jer biste inače mogli imati problema s učestalim izlivima besa. Ako nešto izbacuje Vagu iz takta, onda je to ono što ona smatra ružnim ili neprimerenim.

muzika-dete.jpg
Shutterstock Devojčice uživaju u muzici

Obožavaju muziku

Vage su osetljivije na muziku od ostalih horoskopskih znakova i ona može da im odredi raspoloženje. Iskoristite to pa kada je vaše dete tužno ili ljuto, kada se ne može da se umiri, pustite mu muziku koju voli i koja ga razveseljava. Kako bude odrastalo, velika je verovatnoća da će poželeti da uči neki instrument, budite pored svoje Vage da prepoznate želju kako biste mogli da je usmerite.

Nikad na "ti" sa vremenom

Za Vage je vreme relativan pojam, one ga baš uvek imaju napretek. Ako kasne, to ih preterano ne uznemirava. Naoružajte se strpljenjem kada vaše dete krene u školu jer ćete utrošiti dosta snage i energije u pravdanju zašto toliko kasni.

Ne vole samoću

Razlog zbog kojega su Vage društvene – ne vole i ne žele biti same. Zato će se u parkiću upoznati sa svaki detetom. Međutim, budite obazrivi, jer njihova društvenost podrazumeva da prilaze svakom nepoznatom, što nekada može da bude opasno. 

Pričljivi od malih nogu

Vage imaju potrebu verbalno da izraze svaku svoju misao. Brzo će progovoriti, a potom postati maestro u sklapanju rečenica i fraza. Pustite je da priča, nemojte svoju Vagicu da ućutkujete, jer tako u njoj gušite kreativnost i blokirate emotivni razvoj.

(Yumama)