Deca u horoskopskom znaku Raka su zaista posebni. Vrlo su emotivni i najbolje se osećaju kod kuće, dok su okruženi porodicom i kućnim ljubimcima. Deca Rakovi vole sve što im je već poznato: ljude, stvari, mirise, obroke, zvukove. Rakovi nisu avanturisti i uvek će tražiti nešto da mu bude sidro.

Vole rutinu i rituale

Deca Rakovi ne vole nepredviđene aktivnosti i sve što ih izbacuje iz njihove udobnosti na koju su navikli. Veoma im je važno da imate porodično vreme i zajedničke obroke.

Brižni su

Od malih nogu će znati da instinktivno brine o svim živim bićima. Nemojte su ustručavati da mu kupite biljku ili kućnog ljubimca. Nega drugoga je ono što je rakovima urođeno. Oni će stalno donositi napuštene pse i mačke kući.

Mama, ćerka, dete, cveće
Shutterstock Mama i ćerka

Vole zdravu hranu

Malim rakovima je siguran i stabilan dom jedan od prioriteta. Samo mu to omogućite i on će uživati. Hrana im je važna, a ljubitelji su zdrave, redovne i jednostavne ishrane. Rakovima uglavnom ne prija teška hrana.

Ranjivi su i treba im prostor za privatnost

Deca rakovi su emocionalnija i ranjivija od većine dece, pa im treba prostor za privatnost u koji će se osamiti kada osete potrebu. Oni će u svoje skrovito mesto odlaziti svaki put kada se osete uplašeno i izlaziti kada opet budu smatrali da su sigurni. Pustite ih da se povuku u svoju ljušturu i zaštite na njima svojstven način, a onda ih veoma nežno podstaknite da sa vama podele svoja osećanja.

(Yumama)