Sofi Midlton je jedna od retkih mama "srećnica" koje mogu da se pohvale da joj oba deteta od desete nedelje starosti spavaju 12 sati. Osim noćnih hranjenja i povremeno ranog buđenja koje, kako navodi, može da nabroji na prste jedne ruke, njena deca nemaju nikakvih prepreka da prespavaju noć u komadu. Ova mama danas pomaže drugim porodicama da ostvare isto.

"Kad je prva ćerka Izabela imala samo deset nedelja, spavala je od 19 do 7 ujutro. Bila sam sigurna da je to slučajnost. Osam meseci kasnije zatrudnela sam sa drugom ćerkom Rubi, koja sada ima tri godine. Kada se rodila imala je užasan refluks. Međutim, od četrnaest nedelja spavala je 12 sati noću i tako je ostalo do danas", objasnila je Sofi, koja inače trinaest godina radi kao dadilja.

Evo u čemu je tajna:

Ona sve svodi na rutinu i učenje nezavisnosti. Nije zagovornica treninga spavanja, ali smatra da će ispravna rutina koristiti celoj porodici.  Roditeljima savetuje da dete nauče da je udobno da leže u krevetiću, što znači da ga ne treba dizati svaki čas, osim kada nije uznemireno, gladno ili mora da se presvuče.

Bajke, knjige, mama, dete
Shutterstock Mama čita detetu knjige pred spavanje

"Kada bebu držite sve vreme, ono će da se navikne na tu vrstu udobnosti. Spavanje u naručju mame ili tate postaće rutina za bebu", upozorila je i dodala da deca ne treba da gledaju crtaće dva sata pre spavanja. 

Najbolja rutina je, kako je navela, da deca večeraju, idu na kupanje, obuku pidžame i uspavaju se uz priču za laku noć. Takođe, Sofi ističe da je važno i kvalitetno vreme koje provodite sa decom, što pomaže u stvaranju osećaja zadovoljstva i sigurnosti.

(Yumama)