Ako očekujete da u periodu između 22. novembra i 21. decembra dobijete prinovu, ili u vašoj kući već imate dete u horoskopskom znaku Strelac, dobro je da znake karakteristike koje ga opisuju.

Strelčevi su veoma zanimljivi, puni energije, maštoviti ali nikako ne znaju da raspolažu novcem. Evo šta još možete da očekujete od njih:

Mali putnici

Deca rođena u znaku Strelca vole da su neprestano u pokretu. Imaju tendenciju da budu nemirna, ali i veoma nezavisna, pa će odrastati sa željom da putuju svetom. Čim njegovo malo telo shvati da može da puzi, 'krenuće na put', a jednom kada prohoda, neće mu biti kraja.

Obožavaju ljude

Strelčevi su puni energije, zabave i želje za druženjem. Brzo će da napreduje ako bude okružen izazovima i vršnjacima sa kojima će moći da komunicira i razvija se. Njen prijateljski duh i šarm osnova su za mnoga prijateljstva koja će se održati i u starijim godinama.

Iako vole društvo, Strelčevi vole da budu i nezavisni i upravo zato će im nakon celodnevnog druženja biti potreban i dan odmora u svom prostoru i svojoj slobodi.

Vole da maštaju

Deca rođena u znaku Strelca imaju bujnu maštu, pa ćete zbog toga nekad primetiti da je granica između magije i stvarnosti veoma tanka. Nemojte da se iznenadite ako primetite da vaša deca imaju imaginarne prijatelje, da su sklona preterivanju ili da insistiraju na nečemu što su izmislili da je stvarno.

Iako to možda zvuči zabrinjavajuće, pogotovo ako je dete malo starije, važno je da mu dopustite da se upusti u svoj život mašte i da oslobodi svoju kreativnost.

Igra, deca
Shutterstock Deca se igraju

Smešni su

Od samog rođenja, bebe Strelčevi vole da se smeju, ali i da teraju druge da se smeju. Zvuk njihovog kikotanja će vas verovatno naterati da im se pridružite. Takođe, vole da su u centru pažnje pa zbog toga imaju tendenciju da prave češće 'gluposti' dok su u društvu druge dece kako bi izazvali osmeh i kod njih.

Jednog dana kada odraste, tvoje dete će sigurno biti ona osoba u društvu koja podiže atmosferu i zasmejava sve oko sebe.

Ne vole pravila

Deca rođena u znaku Strelca su često nekonformisti i vole da idu napred u svom ritmu i prema svojim pravilima. Uprkos tome, oni su vrlo logični i vole da drže sve oko sebe u određenom redu i skladu.

Budite spremni da nikakvo kažnjavanje neće delovati na njih, i umesto toga koristite razum i objasnite im grešku i zašto je to neprimereno.

mama-dete-tuga.jpg
Shutterstock Mama objašnjava detetu zašto nešto ne treba

Teško uče nove stvari

Deca Strelčevi su često nestašna, nemirna i nestrpljiva, pa će zbog toga ponekad biti teško da ih naučite nečemu novom. Zapamti da ne treba da povisuješ ton i da treba da budeš strpljiva, i rezultati će brzo doći.

Loše raspolažu novcem

Poznato je da ovaj horoskopski znak karakteriše to da ne znaju da raspolažu novcem, ali ako na vreme počnete da ih usmeravate i učite o odgovornosti, a pored toga pokažete i da imate poverenja, neće biti problema.

Naučite dete da uštedi deo svog džeparca, a ako potroši sve što ima objasnite mu da sledeći put nauči da bolje raspolaže novcem.

Prodavnica, deca, kupovina, bes
Shutterstock Mama objašnjava detetu da nema pare da joj kupi čokoladu

Ne mogu da sede mirno

Deca Strelčevi vole da se igraju u prašini i spremni su da razbacaju celu sobu dok se igraju. Vole da uče neke nove stvari, ali ako ih nešto ne zaintrigira dovoljno i postane im dosadno, oni to ostavljaju i hvataju se za druge stvari.

Pobrinite se da ovoj deci obezbedite dovoljno fizičke aktivnosti koja će ih izmoriti i držati im pažnju, ali pružite im i interaktivnu okolinu iz koje će moći da nauče puno i da tako nahrane svoju nezasitu radoznalost.

(Yumama)