Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEMA VIŠE SUZA I NERVOZE: Ovi genijalni trikovi će vam pomoći da odlazak na nošu, spavanje i hranjenje postanu zabava

Autor Radmila Ilić

Genijalni trikovi roditelja koji su upotrebili obrnutu psihologiju kako bi najgore muke olakšali i sebi i deci.

 mama-dete-tuga.jpg Izvor: Shutterstock

Kao roditelji nosimo toliko različitih šešira. Mi smo kuvari, čistači, nastavnici, zabavljači, psiholozi, između svih ostalih uloga. Moramo da naučimo decu da sami sebi pomognu, a to ponekad zahteva alternativni put, kao što je obrnuta psihologija. Drugim rečima, recite detetu da uradi jednu stvar kako bi ono uradilo suprotno (što je zapravo ono što vi stvarno želite).

Roditelji su otkrili da im trik 'obrnuta psihologija' odlično radi kod njihove dece i da se na taj način spašavaju velikih muka kada je hranjenje, spavanje ili odlazak na nošu u pitanju.

Podelili su svoja iskustva, pa možda i vama budu od koristi.

Kada je u pitanju odlazak na nošu, jedna mama otkrila je da je tu razvila lukavu tehniku gde upita dete da li želi da ide na nošu, a ako odbije, ima 'keca u rukavu'.

"Ja stvarno moram da idem na nošu i nadam se da me niko neće pobediti jer želim to da obavim prva", rekla bi detetu, a ono bi odmah potrčalo ka kupatilu da prvo dođe do noše i obavi šta ima.

 Dete, noša
Dečak na noši
Izvor: Shutterstock

Kada je u pitanju hranjenje, jedna mama otkrila je genijalan trik, naravno koji radi uz pomoć obrnute psihologije.

"Pretvaram se da je ono što sam mu poslužila na tanjiru nešto nejestivo iz prirode (boranija su grane, krompir je kamen, salata je trava, paprika su crvi), i ja mu kažem: 'Čekaj, zašto ti je trava iz bašte na tanjiru? Ne jedi travu! Ne radi to'. Kažem mu sa sjajem u očima i rukama na obrazima u paničnom stilu, a on se toliko smeje i gleda me kako paničim dok jede to sve", rekla je majka, a složićete se da je ova ideja genijalna.

 dete-hrana-povrće.jpg
Devojčica jede
Izvor: Shutterstock

Kada je u pitanju vreme za spavanje, jedna mama je otkrila svoje iskustvo.

"Pre spavanja, moj četvorogodišnjak voli da me 'prevari' tako što ulazi u krevet, a ja onda napravim šokiranu grimasu i uzviknem: 'Tako je podmukao, pogledaj kako me vara'", rekla je i otkrila da na taj način ubedi sina da legne.

Stručnjaci kažu da bi obrnuta psihologija mogla odlično da radi na nekoj deci jer mala deca uče da vole svoju nezavisnost, što ih čini prirodnim malim inatlijama.

 Spavanje, deca, roditelji
Mama i ćerka spavaju
Izvor: Shutterstock

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica