Spavanje je veoma važno za decu i njihov razvoj, ali čim malo porastu svesni toga da se igra prekida kada krenu na spavanje, ma koliko da su umorni uvek će pokušati da oduže taj trenutak. Na vama kao roditeljima je to da prepoznate znake umora kod dece i kada je vreme za spavanje i da ih ubedite da to treba da urade.

Jasno nam je da je lakše reći nego uraditi, i da je nametnuti odlazak u krevet nekoj deci je veoma teško. Ali ne odustajte! Pokušajte sa raznim tehnikama, a ako ništa od vaših ne uspeva, mi vam nudimo tehniku jedne mame koja joj pomaže.

Ona je na Instagramu objavila video u kom pokazuje kako se dogovara sa svojom ćerkom da je vreme za spavanje. Naravno, kada ju je upitala 'Da li želi u krevet?' usledio je dobro poznat odgovor, a svoj pogled nije odvajala od igračaka koje su je u tom trenutku zabavljale.

Međutim, nekoliko trenutaka kasnije mama je prišla sa drugom tehnikom. Rekla joj je da je vreme za spavanje i upitala je da li želi da je odnese u krevet ili će sama da prošeta, a devojčica je odgovorila da želi da prošeta, ustala, ostavila igračke i otišla u krevet.

Kod neke dece je rešenje u drugačijem pristupu, pa pokušajte. Evo kako je to ova mama uradila, i kojim tonom:

(Yumama)