Deca i kućni ljubimci imaju posebnu vezu, a na društvenim mrežama počela e da kruži priča o jednom mališanu čijeg ljubimca su zbog bolesti morali da uspavaju.

Međutim, ono što je šestogodišnji dečak rekao nakon što je poslednji put pomazi svog psa,ostavilo je sve prisutne u čudu. Očigledno, dete je o životu shvatilo neke stvari koje odraslima ne bi pale na pamet.

Evo kako je on objasnio zbog čega psi žive kraće od ljudi

Jedan veterina ispričao je ono što je doživeo, a njegov prijatelj odlučio je da to podeli sa svetom.

"Pozvali su me da pregledam desetogodišnjeg vučjaka po imenu Astro. Vlasnici psa i njihov sinčić bili su jako privrženi Astru i nadali su se čudu.
Pregledao sam psa i ustanovio da umire od raka. Rekao sam porodici da ne možemo ništa učiniti za njega i ponudio sam uspavljivanje staroga psa u njihovoj kući. Porodica nije imala puno izbora, jer u protivnom bi se pas strašno mučio", započeo je svoju priču veterinar.

Nakon što su se dogovorili o svim detaljima, porodica je saopštila da će njihov sin biti prisutan procesu.

"Tokom pripreme vlasnici psa su mi rekli da će njihov šestogodišnji sin biti prisutan dok pas bude uspavan.
Sledećeg dana osetio sam poznato stezanje u grlu dok je porodica okružila psa. Dečak je delovao tako smireno dok je poslednji put milovao starog psa pre nego je Astro mirno zaspao.
Nakon Astrove smrti neko smo vreme sedeli zajedno komentarišući činjenicu da su životi pasa kraći od ljudskih života."

Dečak i pas
Shutterstock Dečak i pas

Međutim, ono što im je dečak sam objasnio, iznenadilo je i oduševilo sve prisutne, ali i sve koji su kasnije čuli ovu priču.

"Dečak koji je tiho slušao rekao je: 'Znam zašto.'
Svi smo ga iznenađeno pogledali. Ono što je izašlo iz njegovih usta me iznenadilo. Nikad nisam čuo utešnije objašnjenje.
Rekao je: 'Ljudi su rođeni da nauče živeti dobar život - poput ljubavi i ljubaznosti, zar ne?' Pa, psi već znaju kako se to radi, pa ne moraju živeti dugo kao mi."

Njegovo shvatanje je zaista neverovatno, a očigledno je da je u svom psa gledao kao besprekorno biće od kog može neke stvari i da nauči.

(Yumama)