Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPREČITE HISTERIJU, UPOSLITE IH: 5 važnih trikova da preživite odlazak u prodavnicu sa detetom a da im ništa ne kupite

Odlazak u kupovinu sa detetom a da im ništa ne kupite je moguć, ali morate znati taktike.

 Dete, kupovina, bes Izvor: Shutterstock

Odlazak u kupovinu sa decom često zna da bude naporan. Njihova želja da sve pipnu, ponesu, pa i histerija kada im nešto ne dozvoljavamo zadaje ogromne muke roditeljima. Zbog toga što je to situacija sa kojom se baš svako sretne, donosimo vam 5 načina uz pomoć kojih ćete lakše preživeti kupovinu sa decom, a da njima ništa ne pazarite.

1. Reci 'ne' na drugačiji način

Ako postoji važna lekcija za roditelje, to je onda sigurno da nađu mnoge načine kako bi rekli ne, a da ne upotrebe baš tu reč. Ukoliko se vaše dete zalepi za određene slatkiše, a vi ne želite da im kupite, probajte da mu objasnite to na drugi nalin, tipa: "Ako pojedemo to boleće nas stomak" ili "Ovo deca i meme ne jedu, to je samo za tate"...

Možda će vas zanimati

2. Neka dete uči kroz kupovinu

Iskoristite sva pakovanja, namirnice i etikete kako bi sa decom vežbali slike, slova i brojeve. Zavisno od uzrasta, možete im pokazivati gde je šta nacrtano ili gde šta piše, time ćete im sigurno skrenuti pažnju.

3. Stavi nešto u detetove ruke

Tehnika ometanja spašava roditelje oduvek. Neka tvoj mališan gura kolica ili nosi nešto kako bi ti pomogao. On će biti ponosan jer pomaže, a neće imati slobodu u rukama kako bi pipkao sve oko sebe.

 Dete koje besni u prodavnici
Dete koje besni u prodavnici
Izvor: Shutterstock

4. Jedite pre odlaska u kupovinu

Vrlo je važno da budete siti pri odlasku u kupovinu, kako dete zbog gladi ne bi bilo mrzovoljno ili tražilo šta može da pojede.

5. Ispadi besa? Daj detetu izbor

Dete može da izabere da se ponaša kako treba ili da ode kući, a da se ti vratiš u kupovinu bez njega. Daj mu nekoliko opcija, pa ukoliko nastavi sa ispadima, recite mu da je ipak izabralo da ide kući i bez razmišljanja napustite radnju.

 Uplakano dete
Uplakano dete
Izvor: Shutterstock

(Yumama/Miss7mama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica