Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVAKOG DANA ODVOJTE 9 MINUTA ZA RAZGOVOR S DETETOM: Mama podelila neobičan savet i sve oduševila – zaista radi!

Mama ističe da je za dobrobit deteta dovoljno da popričate samo 9 minuta dnevno sa njim. Evo i kojih 9!

 potrebno je samo 9 minuta da pricate sa detetom dnevno Izvor: Printscreen/ TikTok sharijonaslifefx

Da li se vi borite da vam dete bude srećno i mirno tokom dana? Jedna mama je pronašla vrlo lak način da to uradite, a potrebno vam je svega 9 minuta.

Možda vas zanima

Mama Šeri Džonas objasnila je kako joj je tih 9 minuta u danu dovoljno i vrlo korisno kada razgovara sa decom.

"Ako ste vrlo zauzet zaposlen roditelj, onda ćete obožavati ovo. Dobro, dovoljno je i da ste roditelj", rekla je kroz smeh.

"Znate li da je potrebno svega 9 minuta dnevno da imate najveći uticaj na svoje dete?"

Objasnila je da je ovu metodu zapravo razvio neuronaučnik. On je istakao da razgovor sa detetom jedan na jedan 9 minuta dnevno može učiniti neverovatne stvari za društveni i emotivni razvoj deteta.

A kada treba da obavite taj devetominutni razgovor sa detetom?

Šeri kaže: "To treba da bude prva tri minuta kada se probude, tri minuta nakon što svi dođu kući i budete na okupu i tri minuta pred spavanje."

"Ovo je najboljih 9 minuta u danu koje možete provesti u razgovoru sa detetom. Dovoljno je samo tri razgovora od po tri minuta da nam se dete oseća voljeno, da primeti da ga slučamo i da nauči da iskaže sebe", objasnila je.

@sharijonaslifefx

These are the 9 most impactful minutes of your child’s day! ##parentingtips##parentsoftiktok##teachingchildren##raisingcanes##adviceforparents

♬ original sound - LifeHack Inspirational Creator

Video je dostigao veliki broj pregleda na Tiktoku, a mnogi roditelji su potvrdili da ovo zaista funkcioniše.

"Kada su moji dečaci bili mali, pitala bih ih šta je to dobro i loše obeležilo njihov dan. Sada ima 17 i 20 godina i svakodnevno mi sami pričaju o svojim danima", otkrila je jedna majka.

Jedna mama osmislila je svoj sistem: "Ja imam tri pitanja pred spavanje: koja je najbolja stvar, najgora stvar i ona koja ih je zbunila u toku dana."

Ipak, bilo je i vrlo konstruktivnih pitanja. Jednu mamu je interesovalo kako da podstakne decu da govore više, a ne samo da ili ne. Tada je Šeri predložila: "Pokušajte da postavljate otvorena pitanja, tako da moraju da ispričaju, a nemaju prostora da odgovore kratko sa da ili ne."

Pročitajte i...

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica