Devojčicu iz Srbije u Grčkoj ubola je otrovna riba poznata kao "dragon fish" ili "riba zmaj", a njena majka je na Fejsbuk grupi "Grčka info" želela da upozori sve roditelje i kupače. Drama se odigrala na plaži Trani Ammounda, na Sitoniji koja je mnogim srpskim turistima jedna od omiljenih destinacija za letovanje, a mnogi kupači, posebno roditelji male dece koji su uplatili putovanje postali su zabrinuti i uznemireni.

Majka devojčice od 8,5 godina preko fejsbuk grupe "Grčka info" obavestila je javnost da je njena ćerka nagazila na opasnu ribu, koja pri ubodu ispušta otrov. "Riba zmaj" ima toliko jak otrov da izaziva nepodnošljiv, a može da dovede do paralize govora, kod odraslih čak i do infrakta, posebno kod srčanih bolesnika.

Otac devojčice se oglasio i za jutarnji program Tv Prve objasnio šta se zapravo dogodilo: "Ćerkica je već sledećeg dana bila dobro. Bili smo na plaži i kada je izlazila iz vode zgazila je u plićaku na tu ribu i počela je baš jako da vrišti od bola. Nisam znao šta se desilo, da li se posekla, nije mi bilo jasno da toliko vrišti. Pogledao sam nogu i isprao sam vodom. Bio je jedan dečko, spasilac na plaži i rekao nam je da je to dragon fish, rekao nam je da stavimo nogu u vruću vodu".

U nadi da će njihovo iskustvo nekome pomoći, otac devojčice je istakao da se ovo ne dešava tako često, kao i da je u ovakvim situacijama najvažnije imati nadohvat ruke vruću vodu koja smanjuje bol:

"Kako su rekli, dešava se jednom mesečno. Ta riba postoji i u Jadranskom moru, svuda može da se desi… Čak i kod nas postoji neka otrovna riba. Mnogo lakše deca podnose to, nego odrasli. Srčani bolesnici mogu i infarkt da dožive. Supruga je postavila objavu na grupi, da bi ljudi znali šta se radi u takvim situacijama. Vruća voda je najbitnija. Da se stavi flaša vode za svaki slučaj, pa će se ugrejati", kaže Aleksandar Tomić.

Izvor: Yumama

BONUS VIDEO:

GRČKA I BEZBEDNOST KUPALIŠTA Kurir tvž