Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PITANJE KOJE JE NAMUČILO MALE MATURANTE - SVI SU ZAČUĐENI KAKO TO DECA NE ZNAJU IZ ŽIVOTA: Ponuđeni odgovori ih zbunili

Učenici završenog 8. razreda osnovnih škola završili su sa prijemnim testovima i sada se spremaju za liste želja i upis u srednju školu. Kada se osvrnu na pitanja sa testa, jedno iz srpskog ih je posebno namučilo... Mnogi znaju odgovor!

 Pitanje sa male mature koje đaci nisu znali. Izvor: Shutterstock

Polaganje testova u sklopu male mature je završeno, a sada, 29. i 30. juna đaci i roditelji treba da popune listu želja kako bi upisali srednju školu koju žele, u skladu sa ostvarenimbodovima. Rezultati su objavljeni, a učenici su polagali srpski, matematiku i izborni predmet.

Kada se osvrnemo na testove, postoje mnoga pitanja koja su podstakla male maturante na dodatno razmišljanje, a jedno je posebno privuklo pažnju. Reč je o pitanju iz testa srpskog jezika i književnosti, a mnogi su bili začuđeni kako mališani nisu znali odgvor, ne samo iz škole, već iz života.

U okviru pitanja je bio odlomak iz romana Branimira Ćosića "Pokošeno polje" koji glasi: "Nenad Bajkić, čist dečak u plavom mornarskom odelu sa kratkim pantalonicama i dugim trakama na kapi, bio je tog dana neobično gord, jer je divna kožna lopta, čija koža miriše na novo i škripi pod pritiskom ruku, njegova."

Od učenika se zahtevalo da odgovore šta znači to što je dečak iz odlomka gord, a bili su ponuđeni sledeći odgovori: ponosan, ushićen, razdragan, srećan ili zadovoljan.

Mnogi učenici nisu bili sigurni koji odgovor treba da zaokruže. Dok su neki đaci odgovorili tačno da je dečak bio ponosan i istakli kako su odgovor znali iz svakodnevnog života, većina nije bila sigurna. Najčešći pogrešan odgovor bio je da je dečak srećan, jer, kako su đaci objasnili, oni bi bili srećni da su dobili novu loptu.

Izvor: Yumama

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:40
Tradicionalni defile malih maturanata sa Vračara
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica