Sasvim je dovoljno da igračke nakon kupanja samo isperete svežom vodom, međutim važno je uraditi i dubinsko i temeljno čišćenje svakih nekoliko meseci kako biste sprečili nagomilavanja opasne buđi.

Stručnjaci savetuju da je najlakši način da igračke potopite u kadicu, ubacite malo alkohola i pustite da odstoje u toj vodi.

Nema potrebe za toplom vodom niti za ispiranjem, dovoljno je samo da ih ostavite da se dobro osuše i vaš mališan može ponovo bezbedno uživati u njima.

Igračke, kupanje
Shutterstock Igračke za kupanje su leglo bakterija

Kako izbeći stvaranje buđi u igračkama

Najvažnije je da igračke svaki put dobro osušite!

Stručnjaci savetuju da je najbolje naći neku korpu ili mrežicu gde ćete svaki put odložiti igračke kako bi se brže osušile.

Obavezno proveravajte igračke, ako imaju neprijatan miris ili je buđ počela da se stvara, bacite ih bez razmišljanja.

Najvažnije je da nikako ne ostavite predugo igračke nakon kupanja u vodi. Iako se to lako može zaboraviti, imajte u vidu da se tako najlakše hvata buđ u igračka.

Ako vam je lakše naučite i svoje dete da sam skloni igračke nakon kupanja. Obavezu pretvorite u zabavu, uzmite zajedno sa mališanom i temeljno operite igračke. Dok vi kupate vaše dete neka on kupa svoje igračke, tako će uživanje i zabava postati korisni. A vi nećete imati dodatnu obavezu kasnije.

(Yumama)