Oblačenje dece za vrtić pomalo je naporno za roditelje jer ta garderoba treba da ispuni nekoliko kriterijuma – da izgleda pristojno, da vas nije briga ako je dete isprlja, ali i da imate dovoljno odeće da je menjate svakodnevno.

Međutim, ako je suditi po rečima jedne vaspitačice, postoje još neke stvari koje bi trebalo da uzmete u obzir kada je u pitanju oblačenje deteta za vrtić.

"Mrzimo pelene-gaćice. Vise i užasno ih je promeniti kada treba da presvučete 15 dece. Moramo da skinemo detetu pantalone i obuću, da bismo promenili pelenu. Neki roditelji čak obuku mališanu i čarape, hulahopke i pantalone s tregerima", napisala je ona na forumu Mumsnet.

"Nemojte da počinjem o oblačenju pantalona s tregerima deci koja tek uče da koriste nošu i ne mogu sama da se svuku, zašto to radite? Danas je dete koje samo ide u toalet dovedeno u bodiju. Kako zamišljate da dete ode samo u toalet u tome?", upitala je iznervirana vaspitačica.

Roditelji su istakli da im je ova objava bila veoma korisna, naročito oni čije dete tek treba da krene u jaslice.

Neki od njih, osim što su je podržali, čak su i dodali još stvari na spisak, poput patika na vezivanje kada dete ne ume samo da veže pertle, kao i kombinezona.

Jedna vaspitačica je u komentarima napisala da je u njenu grupu u vrtiću "dovedeno dete u hulahopkama ispod pantalona s tregerima, preko je imalo džemper, patike na pertlanje i naravno, toliko omražene pelene-gaćice. U tom trenutku je imala samo 18 meseci".

BONUS VIDEO:

Šta ne slati detetu u vrtić TikTok/heather_mummyandme

(Yumama/N. Z.)