Međutim, mnoga mala deca ne prelaze uvek odmah sa pelena na donji veš i mnoga od njih prolaze kroz prelaznu fazu. To znači da se mame mogu osloniti na pelene gaćice kako bi pomogli svojoj deci.

Ove gaćice mogu biti sjajne jer upijaju kao pelena, ali imaju elastični pojas, pa daju izgled donjeg veša. One mogu pomoći malom detetu da se navikne na nošenje donjeg veša, a istovremeno mu pružaju određenu zaštitu od nezgoda i curenja dok rade na korišćenju toaleta. Međutim, treba ih promeniti i mama se može zapitati da li treba da ih menja koliko i pelene, ili da li njeno dete može da izdrži malo duže dok ih nosi, posebno ako su suve.

Kada promeniti

Prema mnogim mamama mališani su spremni za njih kada su spremni za treniranje noše, tako da ovaj odgovor možda neće biti isti za sve. Deca će se uvek razvijati svojom brzinom, a to znači da će biti spremna za ove gaćice u različitim godinama. Većina mama će ih primeniti kada deca imaju oko 2 ili 3 godine.

Saveti drugih roditelja

Ponekad će najbolji savet doći od drugih mama i onoga što su primetile i iskusile. Na forumu zajednice na Baby Center-u , neke mame su dale svoj doprinos o tome koliko često treba menjati pelene gaćice. Neke mame su izjavile da one nisu upijajuće kao pelene, pa ih je potrebno menjati češće nego što bi se menjala pelena. Pelene su napravljene tako da bebi bude udobno tako što odvajaju od vlage iz tela, ali ove gaćice jednostavno nisu dizajnirana na taj način. Ako dete često piški u svoje gaćice, a mama primeti da treba da ga menja svakih sat vremena, onda dete možda još nije spremno za nošu.

Zašto često menjati?

Dali smo mnogo izjava o tome kako su pelene gaćice mnogo sličnije pelenama, a to znači da mališani i dalje mogu dobiti osip ako su predugo u prljavim. Prema iskustvu korisnika, gaćice se prave od istog materijala kao i pelene, a to znači da nisu najbolje prozračne i zbog toga dete može dobiti osip. Ako dete predugo sedi u mokroj peleni, može da dobije bolan, crveni osip i zato je važno da mama što češće ih menja.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Kupanje bebe TikTok/thedixonfamily111