Podelite radost i širite pravi duh porodičnih uspomena, koje ćete uvek pamtiti. Voleli bismo da podelimo najbolje savete za roditelje, da zabavna aktivnost i igra, prolaženja skrivenih uskršjih jaja, ispadnu baš kao što zamišljate- veselo i puno izazova. Priprema ne samo da čini lov zabavnijim, već će i vama biti mnogo lakše! Počnite da pravite jedinstvenu porodičnu igru za svoje najmilije uz ove savete za lov na jaja.

1. Koristite jaja različitih boja

Ako imate više od jednog deteta, dobra je ideja da bojom označite koja jaja treba da pronađu. Ne samo da se time izbegavaju bilo kakve rasprave, već se i mlađima daje jednaka šansa da pronađu što je ono što lov čini zabavnim!

2. Neka bude primereno uzrastu

U zavisnosti od starosti vaših mališana, nekima će možda trebati više pomoći u pronalaženju jaja nego drugima. Budite kreativni u tome kako možete da im pomognete, a da to i dalje bude zabavna igra. Evo nekoliko predloga mlađe dece starijoj.

Ostavite signalne otiske zečića – možete da napravite otiske zečijih stopala od običnog papira ili tako što ćete ih napraviti u talku ili brašnu kako biste svoju decu uputili do jaja. Ako su malo stariji, možete samo da imate otiske blizu svakog skrivenog uskršnjeg jajeta kao nagoveštaj.

Nacrtajte mapu – možete nacrtati mapu kuće ili bašte, gde god da ste sakrili jaja, i pretvoriti je u potragu za blagom. Za mlađu decu možete napraviti slike gde bi jaja mogla biti skrivena (kao što je stolica za trpezariju).
Pretvorite to u lov na dragocenosti – mnogo zabavnije nego samo pronalaženje jaja! U zavisnosti od uzrasta vaše dece, ovo možete učiniti lakim ili teškim koliko želite. Sakrijte trag sa svakim jajetom kako biste pomogli svom detetu da pronađe sledeće; svaki trag može biti zagonetka, rima, pesma ili citat ili čak nešto što je specifično za vašu porodicu, kao što je „gde tata provodi većinu svog vremena“. Svaki trag treba da naznači lokaciju i pošalje vašu decu svuda po kući. Ovakva igra zaista podstiče timski rad!

3. Uvek vodite računa o jajima

Ne postoji ništa gore od pronalaženja otopljenog čokoladnog jajeta ispod jastuka na kauču nekoliko meseci nakon Uskrsa, pa ih pratite da biste izbegli neprijatna iznenađenja! Ovo može biti jednostavno da zabeležite gde ste ih sakrili i označite ih dok ih vaša deca pronađu ili ih možete numerisati, samo se uverite da imate način da znate da su sva pronađena.

4. Možete da tražite obična uskršnja jaja

Ako ne želite da preopterećujete svoju decu čokoladom, budite kreativni i smislite neke alternativne načine za zabavu Postoji toliko mnogo načina na da izbegnete previše slatkiša:

Potražite nagrade – kupite plastična uskršnja jaja i napunite ih papirićima koji nagrađuju vašu decu što su ih pronašli. Stvari poput „ostanite budni dodatnih 15 minuta“, „vozite se napred do škole“ ili „izaberite šta ćemo gledati tokom filmske večeri“. Vaša deca će biti jednako uzbuđena kada uspeju da iskoriste svoje nagrade kad god požele.

Igra reči – postoje dva načina na koja možete da napravite igru reči, ali za oba, morate prvo da kupite nalepnice sa slovima ili da napišete slovo na spoljašnjoj strani svakog jajeta. Prva igra je da pustite svoju decu da love jaja, a zatim moraju da izgovore najdužu reč koju mogu iz svog ulova jaja da bi dobili nagradu. Druga igra je da oni moraju da rade zajedno da formiraju reč koju ste napisali, a koja bi mogla da bude trag za iznenađenje ili određenu poslasticu ili šta ćete raditi za vikend.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Šaranje jaja lakom za nokte TikTok/soylumallea