Svaka sezona donosi nove mogućnosti da izađete napolje sa svojim mališanom i da u igri uživate u onome što priroda nudi. Jesen je, najbolja sezona za istraživanje na otvorenom, igru i zabavu na otvorenom.

Evo 10 zabavnih jesenjih aktivnosti na otvorenom koje možete isprobati sa svojim detetom od 4 godine.

Svo to opalo lišće

Lišće pruža odlično čulno iskustvo. Različite boje, oblici, mirisi i teksture čine ga odličnim za senzornu igru. Sakupljajte lišće sa decom i pustite ih da skaču po gomilama, gađajte se njime, šutirajte, uživajte u tom šarenilu! Možete čak i da se zakopavate kao u pesku na plaži, ukoliko ima lišća ima dovoljno

Pokušajte da napravite lavirint sa lišćem. Možete čak imati i takmičenje ko može prvi da uhvati list koji pada. Da li ste ikada pokušali da uhvatite list koji pada? Mnogo je lakše zamisliti nego učiniti!

Istražite novi park

Da li su vaša deca umorna od igranja u istom parku sve vreme? Promenite ga i istražite nove parkova u vašem kraju u kojima nikada niste bili. Pogledajte i parkove prirode u vašem okrugu. Ova mesta često pružaju šumske staze za pešačenje. Provedite popodne menjajući nekoliko različitih parkova, a zatim glasajte koji se svima najviše dopao. Ko zna, možda ćete naći novog favorita!

Planirajte piknik

Jesen je savršeno vreme za piknik. Nije prevruće i obično je mnogo manje gužve. Napravite ručak, ponesite hranu za piknik ili nekoliko grickalica i jedite na otvorenom u svom dvorištu, parku.

Lov na blago

Izađite napolje sa svojom decom i izoštrite njihove veštine posmatranja u lovu na plodove jeseni. Jesen je odlično vreme za istraživanje i traženje žirova, kestenova, lišća određene boje. Za mališane može biti jako uzbudljiva potraga i učenje gde koji plod raste, kako izgledaju različite vrste drveća u jesen i sl..

Porodična vožnja biciklom

Vožnja bicikla je sjajna porodična aktivnost, a deca u njoj mogu učestvovati u svakom uzrastu. Vaš mališan od 4g može da počne da uči da vozi, bilo sa pomoćnim točkićima ili prilagođene male bicikle bez pedala, za početnike. Svakako, ako dete nije još spremno, možete ga staviti u sedište za decu na vašem biciklu ili ga voziti u rikši, što deca obožavaju. Vodite računa da vreme nije prehladno, dobro se obucite i uživajte.

(Yumama)

BONUS VIDEO

Recept za naopačke kolač sa kruškama TikTok/_gianlu01_