Priprema je pola posla, a kada čekate treću bebu, pored dvoje male dece, svaka aktivnostkoja će ih zabaviti i samostalno ih zaigrati, a uz to razviti senzoriku, je zlata vredna. Ova mama je osmislila pregršt zabavnih igrica, baš za ovu priliku, iskoristivši sva svoja znanja okupacionog terapeuta.

"Kada sam bila trudna sa drugom bebom, pripremila sam tematske senzorne kante, spremne za igranje, koje sam mogla da postavim za manje od 5 minuta za svoju ćerku. Ovo je za mene bila spasonosna promena, u tim ranim mesecima posle porođaja. To ju je zabavljalo dok je podsticalo njenu nezavisnost i kreativnost!

Upravo ću roditi svoju treću bebu, a ovaj put sam pripremila istu stvar za svoje dvoje starije dece. Ovo će im pomoći da se zabavljaju dok dojim svoje novorođenče ili mi treba mali odmor."

Evo šta se nalazi u svakoj kanti:

 Senzorna kantica za pecanje: Magnetne igračke za pecanje u vodi, pesku, mrežama i magnetni štapovi za pecanje.

Podudaranje boja pompona: Pomponi, voda, čaše u boji, kalup za mafine sa šarenim nalepnicama sa tačkicama, stiskač za beli luk.

Dinosaurusi: Suvo semenje sam ofarbala u belo, dodala dinosauruse, zelene pompone, plastična jaja, mini lopatice/pincete za presipanje i hvatanje.

Senzorna kanta okean: Pesak, lopatica, plava voda, školjke, okeanske životinje, plavi dragulji- igra može da počne!

Ribnjak za žabe: plavo obojen pirinač penasti jastučići od ljiljana, plavi dragulji, žabe, kornjače, senzorni alati

Sladolednica: obojen pirinač u dugine boje, čaše za kolače od silikona, sveće, pomponi, kuglice za sladoled, korneti za sladoled + činija

Bašta buba: suvi pasulj, kamenje, šljunak, senzorni alati, komplet za hvatanje buba

Vilinska bašta: zeleni + ljubičasti pesak, zeleni dragulji, bajkovite baštenske figurice, drveni krugovi, šareni dragulji.

Životni ciklus leptira od testenine boje duge: testenina obojena u dugu, plastični figurice, leptir za štampanje, mini merice, džambo pincete

Pranje životinja: voda sa sapunom, blato, safari životinje, sunđer

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Kako umiriti dete pred spavanje TikTok/courtneyenglish.ot