Roditelji pred praznike "lupaju glavu" kojim poklonima da obraduju mališane za novogodišnje i božićne praznike. Izbor se u većini slučajeva svodi na igračke, ali nije lako pronaći onu koja bi oduševila dete u moru proizvoda koji se nude.

Ali, ako je sudeći po pismu desetomesečne bebe koje je ona uputila Deda Mrazu, a koje je objavljeno na humorističkom sajtu posvećenom roditeljstvu, theuglyvolvo.com, većina će džaba baciti novac – evo šta bebe stvarno žele, iako vam se možda čini da su male za poklone.

"Dragi Deda Mraze, ja sam desetomesečna beba i pišem ovo jer moja majka šalje moju 'Božićnu listu' ljudima, a njena lista poklona ni na koji način ne odslikava ono što ja zaista želim. Uopšte me ne zanimaju plastične kupice za slaganje. I znam da si spreman da zbijaš šale o tome kako desetomesečne bebe žele samo ukrasni papir i kutije. Kliše, Deda Mraze, kliše. Želimo, naravno, i to. Ali imam brojne druge stvari koje žarko želim. Evo moje liste, želim ti lepe praznike.

Kabl za laptop

Želim kabl od laptopa više nego išta. Molim te. Želim i produžni kabl sa narandžastim dugmetom za uključivanje/isključivanje, kao i belu etiketu prikačenu za kabl. Biću srećna ako mi doneseš gomilu bilo kakvih kablova, ali bih zaista želela i ove određene koji se nalaze iza radnog stola moje majke, pored klima uređaja (čiji kabl takođe želim).

Ovu dečju igračku

Ne znam zašto moja majka ne želi da se igram time, kad je to očito dečja igračka. Želela bih jednu u svojoj sobi.

toalet papir.jpg
Shutterstock 

Ključeve od kuće

Želela bih komplet ključeva za kuću. Da ih glođem, naravno. Dolaze u obzir samo metalni, molim te, nemoj da mi donosiš plastične. Nisam idiot, znam da to nisu pravi ključevi.

Svačije naočare

Želim da ih skinem sa lica svakoj osobi koju upoznam, ali mi ih svi uzmu iz ruke čim ih se dočepam. Volela bih da imam jedne svoje naočare. Opet, i to mi treba za glodanje.

Sadržaj kante za smeće

Želela bih da sadržaj ove stvari ispraznim na pod, posebno me zanimaju upotrebljeni tupferi i konac za zube. Ako bi uzeo stvari iz ove kante i prebacio ih direktno kod mene, to bi takođe bilo lepo.

Šaku psećeg krzna

Puna šaka psećeg krzna je najbolja stvar. Uporno pokušavam da je počupam, ali se moj kućni ljubimac brzo kreće pa mi to ne uspeva. Omiljena stvar mi je da to stavim u usta, a onda da shvatim da ne želim to u svojim ustima.

Rupica na podu

Provodim sate gledajući ovu rupicu i stavljajući prste unutra. Znam da ne mogu da imam rupu jer to nije stvar koja se može imati. Ali, to je ipak na listi stvari koje neviđeno želim.

Pseća hrana

Svaki put kada joj se približim, neko me pomeri. Ako ne žele da to jedem, zašto je onda drže na podu?

Jedan mobilni telefon

Nemam pojma šta je to zapravo, ali je očito mnogo zabavno jer moja mama neprestano gleda u to.

Ukosnice

To mi je omiljeno! Da sam dobila po paricu za svaku ukosnicu koju sam našla na podu, imala bih dvostruko više metalnih stvari koje mogu da stavi u usta jer, pogađate, obožavam i metalne parice", piše u pismu namenjenom Deda Mrazu.

Možda da ipak opet razmislite treba li da bacate novac na neku skupocenu igračku za novogodišnji poklon...

BONUS VIDEO:

Kako da napravite mekanu novgoodišnju jelku za dete TikTok/tiny_waste

(Yumama/N. Z.)