Letnji raspust već uveliko traje, a vi činite sve da vašem detetu ne bude dosadno. Možda će vam ovaj mali vodič kroz horoskopske znake pomoći da shvatite šta vaš mališan najviše voli.

Ovan - takmičenje

Avanturisti, maštoviti i vole da se takmiče. Najbolje je prijaviti ih za timske igre, sportske kampove i razna takmičenja.

Međutim vodite računa, Ovnovi često upadaju u nevolje i povrede su neizbežne. Zato za razliku od bilo kog drugog znaka vrlo je moguće da ćete često obilaziti doktore. Budite obazrivi!

Bik - muzika

Vaš tvrdoglav, privržen i stoički Bik ima razvijenu veliku strast prema muzici. Većina Bikova, kojima vlada Venera, vole da pevaju, prave muziku, pišu tekstove ili jednostavno uživaju u melodiji.

Organizujte im vreme u tom smeru, idite na kocerte, upiši te ih u muzičku školu ili jednostavno napravite kući dobru žurku.

Blizanci - pisanje

Vaš radoznali, komunikativan, pametan mali Blizanac treba mnogo mentalnog stimulansa da bi njihov um bio zauzet, aktivan i užurban. Dosada mu je najveći neprijatelj. Nabavite zalihe knjiga, igrica, papira za pisanje, pribor za crtanje...

Učlanite ih u biblioteku ili im možda postavite letnji izazov čitanja i pisanja (uz dobru nagradu).

Rak - slavimo istoriju

Vaši emotivni, osetljivi i maštoviti Rakovi žele vašu punu pažnju. Oni jako vole da prave uspomene, pa im možete kupiti prazan album koji će popuniti slikama, fotografijama, crtežima i uspomenama sa letnjeg raspusta.

Oni takođe vole istoriju i priče iz stvarnog života. Možete ih odvesti u muzeje ili na neku zanimljivu predstavu u pozorištu.

dea, more, kupaći
Shutterstock Deca se igraju na moru

Lav - biti glavni

Lavovi su prirodne vođe i učitelji. Stavite ih da budu zaduženi za drugu decu kako bi zaista korisno ispunili svoje vreme. Oni vole da kupuju i troše. Pomozite im da uštede nešto novca i povedite ih u kupovinu da kupe odličnu igricu ili igračku za letnji raspust.

Takođe vole dramu, pa možete da razmislite i o tome da ih upišete na neku radionicu pevanja, plesa ili glume.

Devica - pomaže

Devica voli da bude korisna, da se oseća cenjeno. Jako vole da rade u kući, a ako ih motivišete "simboličnom zaradom" sve će vam blistati svaki dan a njima će to biti sjajna zabava.

Takođe jako vole zagonetke, društvene igre i avanture.

Vaga - opuštenost

Vole lepu atmosferu i da budu sa ljudima koje vole. Svaki izlet, druženje ili putovanje za njih je pun pogodak.

Škorpije - opasni avanturisti

Vaše Škorpije vole avanturu, ali ne klasičnu već onu koja je na ivici opasnosti. Planinarenje, pešačenje, rafting... Svaki izazov ili neka vrsta istraživanj je pravi izbor za njih.

Strelac - izlazak napolje

Oni apsolutno obožavaju životinje i pririodu.Kampovanje u prirodi je za njih raspust iz snova.

Jarac - rad i igranje

Oni vole novac, vole da zarađuju i da budu "odrasli". Pomozite im da zarade džeparac ili im napravite neki ambijent kao u kancelariji, za njih će to biti super provod da imitiraju vas dok radite za posao.

Vodolija - zabava vezana za tehnologiju

Deca ovog znaka vole svemir, tehnologiju, naučne eksperimente ili izume.

Učlanite ih u radionice, na kurs ili neki program koji im pomaže da nauče i uvežbaju nove veštine ili možda čak pokušaju da izmisle nešto što će vam koristiti u kući.

 (Yumama)