Veza između dece i boravka u prirodi je neverovatna. Učite svoju decu da je priroda dragocena, vodite ih u česte šetnje šumama i parkovima, a oni će vam pokazati kako to utiče na njihov psihički i fizički razvoj.

Današnja deca mnogo vremena provode u kućama ili na betonskim ulicama, a da li znate da oni ipak mnogo više vole da trče po travi, da se tako razvija njihova mašta, dišu bolji vazduh, pa se i apetit pojačava.

Ukoliko imate malu nejelicu u kući, dete koje na spomen hrane postaje nervozno i nezainteresovano, imamo rešenje za vas - ponesite hranu u park i gledajte kako će bolje da jede.

"Moje dete ne voli previše da jede, nekako nema vremena da sedne za sto i jede dok ne završi, sve joj ometa pažnju, ali kada odemo kod babe i dede na Avalu, njen apetit je duplo bolji! Dok se zabavlja po dvorištu uvek ima neku voćkicu, pitu, proju ili slično u rukama, šeta po travi, miriše cveće i gricka. Ni ona ni ja ne osećamo pritisak hranjenja, a njen stomačić je sit. Napolje joj iznesemo i supicu, meso ili šta je već za ručak, pa ona sluša ptičice, pričamo i jede bez ikakve muke. Ovo je zaista nešto što nama pomaže da smo siti i srećni, i trudimo se da što češće boravimo kod babe i dede u prirodi", rekla nam je Milica iz Beograda.

Dete jede jabuke
Shutterstock Dete jede jabuke

Pored toga što otvara apetit, boravak u prirodi je odličan za radoznalu dečiju maštu gde se po prvi put upoznaju sa različitim oblicima trave, vide brojne bubice, ali i uče da trčkaraju po neravnom terenu terenu, što je odlično za njihov motorički razvoj.

Za sve koji nemaju priliku da dete vode kod babe i dede kao Milica, imamo rešenje. 27.5. na Kalemegdanu počinje Burger fest, gde ćete moći da povedete dete da u prirodi uživa uz divne ukuse hrane, ali i brojne male drugare. Jer u društvu je sve lakše i lepše, zar ne?

Burger festival
Promo Burger festival

(Yumama/PR)