Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korisni saveti za bezbedno kupanje bebe uzrasta od 12. do 24. meseca

Kupanje deteta može da bude veoma zanimljivo i za vas i za dete, ali neophodno je da budete oprezni i da se pridržavate nekih pravila kako bi sve prošlo u najboljem redu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ovo su neke osnovne mere predostrožnosti koje bi trebalo da imate na umu pre nego što krenete sa kupanjem.

1. Prvo pravilo ujedno i najvažnije glasi: nikada, ni u kom slučaju ne ostavljajte vašu bebu samu u vodi, čak ni na minut. Beba može da se udavi u plićaku, zato pre nego što počnete sa kupanjem, obezbedite sve potrebne stvari koje su vam potrebne, kao što su sapun, peškir i slično, da ne biste morali naknadno da ih donosite. Ako vam zvoni telefon ili je neko na vratima, umotajte bebu u peškir i povedite je sa sobom.

2. Ne stavljajte dete u kadu dok teče voda sa česme. Temperatura vode može lako da se promeni kao i nivo vode u kadi.

3. Kade su posebno klizave, zato je važno da na dno kade postavite silikonsku gumu protiv klizanja i stavite zaštitu na slavinu da se dete ne bi povredilo. Ako imate tuš kabinu, provetite da li su vrata od kabine napravljenja od sigurnog stakla.

Povezane vesti

4. Temperatura vode ne bi trebalo da prelazi 37 stepeni, a bebama generalno odgovara za nijansu hladnija voda nego vama.

5. Vodite računa i o količini ovde. Ako dete sedi, voda ne bi trebalo da prelazi visinu struka.

6. Ako koristite obruč za kupanje u kadi to može da vam pomogne u velikoj meri ali ipak vodite računa, posmatrajte dete sve vreme.

7. Naučite dete da sedi u kadi. 

8. Sapun i kupke za kupanje mogu da iritiraju kožu bebe i mokraćne kanale što može dovesti do infekcije, zato je dobro da ih koristite umereno. Da biste sprečili da beba sedi predugo u kadi i sapunici, preporučuje se da igranje u vodi praktikujete na samom početku kupanja a sapunjanje ostavite za kraj.

9. Nemojte dozvoliti detetu da dodiruje ručice na slavini iako nije dovoljno jako da ih odvrne, vremenom će sigurno moći a to može izazavati neželjene povrede.

10. Električne uređaje i kablove koje bi dete moglo da povuče držite dalje od kade.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica