KAKO DA DETE LAKŠE ZASPI TOKOM VRELIH NOĆI? Ove namirnice ne preskačite za večeru i spavaće kao jagnje

Sa početkom vrele letnje sezone, kada se dani produžavaju, deci je sve teže da zaspu uveče. Da ne biste menjali svoju dnevnu rutinu, važno je da znate kako da dete lakše ode u krevet uveče, na vreme i bez noćnog buđenja.

Shutterstock

Britanski naučnici napominju da određene namirnice mogu pomoći da se olakša uspavljivanje dece. Ove namirnice treba da budu uključene u večernju ishranu vašeg deteta da bi lakše utonulo u san.

Trešnje su jedan od izvora melatonina, hormona koji reguliše cikluse spavanja i budnosti. Banane su bogate magnezijumom i kalijumom. Ovi nutrijenti igraju ključnu ulogu u opuštanju mišića i funkciji nerava.

Takođe treba obratiti pažnju na sve što sadrži ovsene pahuljice i ovas. Ovsena kaša je uobičajena za doručak, ali je izvor složenih ugljenih hidrata koji podstiču proizvodnju serotonina. Ovo čini ovas zdravim dodatkom večeri.

Takođe obratite pažnju na jogurte i toplo mleko. Ovi mlečni proizvodi takođe pomažu pri opuštanju. Ćuretina bi takođe bila idealna za večeru za dete. Ovo meso sadrži triptofan, aminokiselinu prekursora serotonina i melatonina.

Takođe, ne zaboravite da je bolje spavati u hladnoj, mračnoj sobi. Navucite zavese na prozore i obavezno dobro provetrite, naravno, pridržavajte se režima spavanja, uprkos dugim i toplim večerima. Važno je da vaše dete ide u krevet u isto vreme, čak i tokom raspusta.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Šta pedijatrijska sestra ne dozvoljava svojoj deci  TikTok/ josierosemueller