Nije uvek bilo lako biti deo porodice, učestvovati u najbitnijim događajima i dnevnim rutinama sa malom decom koja samo jako žele da što više budu sa svojim roditeljima koji su odsutni. Ispovest devojke koja je radila kao dadilja u inostranstvu, govori upravo o tome kako prenosi Business insider.

"Bila sam dadilja dve godine u Sidneju. Radila sam uobičajeno čuvanje dece od svoje 14 godine. Kao pružalac usluga brige o deci, postala sam svedok svih roditeljskih stilova i tehnike. Volela sam sve svoje porodice u kojima sam radila kao dadilja i brinula sam o velikoj grupi dece. Kroz sva ta iskustva naučila sam da moram biti smirena, sposobna i bez osuđivanja. Ali, priznajem, ponekad sam osuđivala roditelje.

Tokom intervjua, roditelji pokušavaju da pronađu najbolji način za slaganje svog deteta i dadilje. Za očajni korporativni par koji je ostavljen na cedilu jer nema ko da im čuva dete dok rade, mogu da razumem iskušenje da svakog jutra im treba neko da priguši jednočasovni vrisak deteta zbog anksioznosti razdvajanja. Ali trebalo bi da to ostane samo to: iskušenje.

Uvek sam mrzela kada roditelji nisu otkrili punu istinu o svojoj deci tokom intervjua - ne navodeći šta je detetu zaista potrebno. Naravno, deca mogu imati iznenadni napadi besa, ali nemojte prikrivati dugoročne probleme u ponašanju. Ne žurite i ne obmanjujte me o ponašanju vaše dece.

Ovaj stil roditeljstva je sebičan i čak nije održiv. Verujte mi: ako provedem 12-časovne radne dane sa vašim detetom, uskoro ću otkriti ovo ponašanje. Mogu mnogo brže doći do korena problematičnog ponašanja ako smo iskreni da ono postoji, a onda mogu bolje podržati vaše dete.

Nedostatak podrške vašem detetu je takođe bilo nešto što me je zaista mučilo. Zamislite ovo: Vaše dete i ja smo ceo dan uživali u zabavnim aktivnostima, kao što su izleti u park, časovi baleta i na kraju, neka vrsta umetničkihi i uradi sam aktivnosti. Ipak, vrhunac svakog dana je povratak mame i tate.

Ali neki roditelji to ne razumeju. Umesto toga, videla sam roditelje kako kažu: „Oh, to je lepo“ crtežu, a da ga ne pogledaju. Takođe sam čula glasiće kako se stišaju dok shvataju da se njihova priča o času baleta ne sluša.

Grubo sam osuđivala svakog roditelja koji nije uspeo da zagrli svoje dete kada se vrati kući sa posla i pokazao imalo interesovanja za dan svoje dece.

Posao je zamoran — posle 12 sati čuvanja dece, umorna sam i ja — ali je štetno ne shvatati koliko je važna ta 10-minutna primopredaja. Neki roditelji su bili toliko odsutni da su njihova deca počela da me zovu 'mama'. Ponekad roditelji nisu bili samo umorni; bili su potpuno nezainteresovani. Nisam siguran da li su se toliko odvojili da nisu shvatili koliko su postali bezvezni ili im zaista nije bilo stalo. Naravno, dešavaju se greške i lapsusi. Ali ti incidenti su bili drugačiji. Dok sam ih nežno ispravljala svaki put tako što sam ih uputila da umesto toga izgovore moje ime, to je govorilo o problematičnim, promenljivim odnosima. U tom trenutku sam znala: jednostavno ne provodite dovoljno vremena sa svojom decom , i to se vidi.

Dakle, iako bih volela da uverim mase da su dadilje pomoć vašem domaćinstvu bez osuđivanja, poštedeću vas toga. Mi dadilje koje živimo sa vama, brinemo o vašoj deci i želimo samo najbolje za njih. Brinemo, takođe, zbog uticaja privremenih dadilja i naših privremenih ugovora. Voleli bismo da budemo ta stabilna figura za vašu decu. Ali u stvarnosti, znamo da se vize završavaju, kao i ugovori. Mi dadilje smo samo privremena rešenja. Na kraju krajeva, deca imaju samo vas, svog roditelja."

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Brat sestri poklonio omiljenog medu TikTok/ tammyhembrow