Posao dadilje je zaista privlačan za mlade i starije, ako se uzme u obzir da čuvanje deteta košta od 300 do 500 dinara po satu. Dešava se da su devojke koje studiraju zainteresovane za ovaj posao, pa osim što treba da vode računa da njihovo školovanje ne trpi, mladi moraju da poseduju i određene kvalitete da bi izvršavali ovaj posao.

Iako većina roditelja uzima dadilju po preporuci, roditelji treba da uzmu u obzir ne samo starost, već i njen lični razvoj. Nisu svi mladi dovoljno zreli da preuzmu odgovornost za tuđe dete i da se ponašaju trezveno, ali preporuka je da starosna granica ne bude ispod 20 godina, dakle da je mlada osoba, ako sturdira, prevazišla početnu fazu studija i da može rasterećeno da obavlja posao čuvanja deteta. Poznavanje stranih jezika, opšta inofmisanost i interesovanje za decu i edukativne aktivnosti dodatni su plus za buduću dadilju.
Svako ko je zainteresovan za ovaj posao, ali se i dalje oseća nesigurno, možda može da stekne početno iskustvo sa mlađom braćom i sestrama u sopstvenom domu ili čuva decu rođaka i prijatelja. Kao dadilje, mladi obično prihvataju samo odgovornost za čuvanje deteta, ali ne i spremanje hrane.

BONUS VIDEO

Dadilja bogataša Tiktok/evellynsingleton


Izvor: Yumama