Nova godina osim čarolije, jelke, Deda Mraza i paketića donosi i nešto što svi volimo, i mali i odrasli - bogatu prazničnu trpezu. Uglavnom mališani tokom praznika jedu puno slatkiša, ruska salata je kraljica na svakom stolu, a mnogi ne mogu da zamisle da praznici prođu bez čokoladne torte. Ipak, ako želite ove godine da napravite nešto drugalčije i dekorativno za svoje mališane, donosimo vam slane jelkice na štapiću punjene mlevenim mesom.

Osim što su lepo izgledaju, jelkice su super ukusne. Sva deca vole lisnato testo, a ako u njega dodate meso, začine i luk, dobićete pravo burek novogodišnje zadovoljstvo. Osnova je lisnato testo, a u fil možete dodati i nešto što deca više vole, na primer sastojke za picu - šunka, kačkavalj, kečap. Ne sumnjamo da bi jelkice bile savršene i sa čokoladom, pa možda zamene i tradicionalne novogodišnje medenjake.

Recept za lisnate jelkice punjene mlevenim mesom

Sastojci:

  • 2 razvučena lisnata testa
  • 1 glavica crnog luka
  • 300g mešanopg mlevenog mesa
  • so, biber po ukusu
  • ulje
  • 150ml paradajz pirea

Priprema:

Na razvučeno lisnato testo sipajte smesu sa mesom i ravnomerno rasporedite, a zatim prekrijte drugim razvučenim lisnatim testom. Isecite testo na trakice, a onda svaku trakicu savijte u obliku jelke i kroz nju provucite štapić za ražnjić.

Kalupom ili nožem od lisnatog testa napravite zvezdicu i stavite na vrh štapića. Zagrejte rernu i pecite jelkice na 180 stepeni 15-ak minuta, dok testo ne porumeni. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Božićne puslice TikTok/tinascucina

(Yumama/T.A.S.)