Ne morate da spremate više različitih jela, u samo jednoj čorbi detetu i celoj porodici ćete ponuditi čak 7 vrsti različitog povrća, a ukus će ih očarati.
Sastojci:
3 kašike maslinovog ulja
1 veliki luk sitno isečen na kockice
4 čena belog luka zgnječena
2 velike šargarepe
1 tikvica
1 štap celera
4 kašike paradajz pirea
400 g paradajza pirea
1,5 litra vode
400 kuvanog pasulja
250 g testenine
crni biber, so po usku
origano, bosiljak po želji
6 velikih paradajza
Parmezan (po ukusu)
Priprema:
Zagrejte ulje u velikoj šerpi, a zatim lagano pržite crni luk dok ne postane providan. Dodajte beli luk i kuvajte još jedan minut. Dodajte iseckano povrće i pržite dok ne počne da omekšava, zatim dodajte začine, paradajz pire, isečeni paradajz i vodu i dobro promešajte dok se potpuno ne sjedini. Dovedite do ključanja, a zatim stavite poklopac na lonac i dinstajte oko 30 minuta.
Dodajte maslac i testeninu, pa začinite sa malo bibera. Ponovo pokrijte poklopcem i kuvajte dok testenina nije skoro kuvana (oko 10 minuta). Čorbu poslužite toplu sa parmezanom ili kozjim sirom i prilogom od prepečenog hleba. Za manju decu, čorbu sameljite štapnim mikserom na željenu gustinu.
Yumama
BONUS VIDEO
Dečaci koji nose ovo ime imaju posebnu zaštitu: Krase ih i neke sjajne osobine
Spavanje na leđima u trudnoći može da bude opasno: Evo posle koje nedelje se ne preporučuje
7 stvari koje utiču na bebin izgled: Neke namirnice podstiču rast kose, a uticaj imaju i ovi napici
Ovo su najlepša retka imena za devojčice: Za mnoga niste čuli, a oduševiće vas
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi