Ne morate da spremate više različitih jela, u samo jednoj čorbi detetu i celoj porodici ćete ponuditi čak 7 vrsti različitog povrća, a ukus će ih očarati.

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja
1 veliki luk sitno isečen na kockice
4 čena belog luka zgnječena
2 velike šargarepe
1 tikvica
1 štap celera
4 kašike paradajz pirea
400 g paradajza pirea
1,5 litra vode
400 kuvanog pasulja
250 g testenine
crni biber, so po usku
origano, bosiljak po želji
6 velikih paradajza
Parmezan (po ukusu)

Priprema:

Zagrejte ulje u velikoj šerpi, a zatim lagano pržite crni luk dok ne postane providan. Dodajte beli luk i kuvajte još jedan minut. Dodajte iseckano povrće i pržite dok ne počne da omekšava, zatim dodajte začine, paradajz pire, isečeni paradajz i vodu i dobro promešajte dok se potpuno ne sjedini. Dovedite do ključanja, a zatim stavite poklopac na lonac i dinstajte oko 30 minuta.
Dodajte maslac i testeninu, pa začinite sa malo bibera. Ponovo pokrijte poklopcem i kuvajte dok testenina nije skoro kuvana (oko 10 minuta). Čorbu poslužite toplu sa parmezanom ili kozjim sirom i prilogom od prepečenog hleba. Za manju decu, čorbu sameljite štapnim mikserom na željenu gustinu.

Yumama

BONUS VIDEO

Kako se pravi čorba od vrganja? Kurir televizija