Ne morate da spremate više različitih jela, u samo jednoj čorbi detetu i celoj porodici ćete ponuditi čak 7 vrsti različitog povrća, a ukus će ih očarati.
Sastojci:
3 kašike maslinovog ulja
1 veliki luk sitno isečen na kockice
4 čena belog luka zgnječena
2 velike šargarepe
1 tikvica
1 štap celera
4 kašike paradajz pirea
400 g paradajza pirea
1,5 litra vode
400 kuvanog pasulja
250 g testenine
crni biber, so po usku
origano, bosiljak po želji
6 velikih paradajza
Parmezan (po ukusu)
Priprema:
Zagrejte ulje u velikoj šerpi, a zatim lagano pržite crni luk dok ne postane providan. Dodajte beli luk i kuvajte još jedan minut. Dodajte iseckano povrće i pržite dok ne počne da omekšava, zatim dodajte začine, paradajz pire, isečeni paradajz i vodu i dobro promešajte dok se potpuno ne sjedini. Dovedite do ključanja, a zatim stavite poklopac na lonac i dinstajte oko 30 minuta.
Dodajte maslac i testeninu, pa začinite sa malo bibera. Ponovo pokrijte poklopcem i kuvajte dok testenina nije skoro kuvana (oko 10 minuta). Čorbu poslužite toplu sa parmezanom ili kozjim sirom i prilogom od prepečenog hleba. Za manju decu, čorbu sameljite štapnim mikserom na željenu gustinu.
Yumama
BONUS VIDEO
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna