Ovde su ukus i izgled podjednako važni iz dva razloga: dekoracija i izgled su ono što najviše privlači mališane, dok je za kvalitet ukusa odgovoran sastav namirnica koje treba da budu prilagođene najmlađima, a to znači da bi trebalo izbegavati sastojke koji su potencijalni izazivači alergija.

Bilo da odlučite da pravite sami tortu ili je poručite, računajte da je za najmlađe najbolje držati se dva osnovna ukusa: čokolade i plazme. Kada planirate tortu, imajte na umu i broj zvanica. Najsigurnije je imati dve manje torte, jednu čokoladnog, a drugu voćnog ukusa. Imajte u vidu da mleko, belo brašno i orašasti plodovi mogu biti okidači za alergijske napade, i zato je vrlo važno da poznajete svoje goste. U svakom slučaju, prosečna cena kilograma torte kreće se oko 2000 dinara, a tako da će njena cena biti određena i potrebnom veličinom.

Vizuelni karakter torte za prvi rođendan najviše određuje činjenica da li imate dečaka ili devojčicu. S obzirom na to da se uz prvi rođendan najčešće organizuje i krštenje, ova torta bi trebalo da odgovara prilici.

Što se tiče totrte za dečji uzrast od druge do šeste godine, najbolji izbor su torte sa likom ili u obliku omiljenih protagonista iz crtanih filmova: Spajdermen, Pepa Prase, Sunđer Bob, Miki Maus, Mini Maus, Forzen samo su neki od likova koje će vaši mališani poželeti. Vaši predškolci i školarci će već imati jasno određene zahteve i želje, shodno njihovim interesovanjima. Možda će one biti inspirisane sportom, muzikom ili nekom drugom aktivnošću kojom je mališan okupiran.

Svećica, bilo da je reč o lepo oblikovanim brojkama ili svećicama u broju godina koje dete slavi, treba da bude usklađena sa bojama i stilom torte. U trendu je i ukrašavanje torte drugim slatkišima, što mamama koje se odluče da prave same tortu, daje brojne mogućnosti da naprave različite i maštovite mozaike. Šarene mrvice i šlag su klasici koji su uvek aktuelni.

Pogledajte neke od ideja za torte u galeriji!

Shutterstock Torte za rođendan

 BONUS VIDEO: 

Bajkovita proslava 18. rođendana ćerke Dragane Mirković Kurir

 Izvor: Yumama