Dijana Đoković, ponosna majka najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića i još ponosnija baka unuka Stefana i Tare, otkrila je jednom prilikom da uživa u pripremanju hrane za njih.

Kad god Stefana i Taru roditelji dovedu u Beograd, bakina kuhinja radi punom parom, a otkrila je i šta je omiljana poslastica mališana.

"Vole moje čuvene palačinke. Uvek se čuje: 'Bako, spremi nam palačinke!', pa se onda nadmećemo: 'Koje ćete, bezglutenske ili normalne?', a Stefan kaže: 'Bako, normalne, pusti te bezglutenske'", otkrila je uz osmeh Dijana Đoković jednom prilikom.

Predstavljamo vam recept za te 'normalne palačinke' koje Đokovićeva deca obožavaju.

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 200 gr brašna
  • 4 kašike ulja
  • 300 ml mleka
  • 200 ml mineralne vode
  • 1-2 kašičice šećera
  • prstohvat soli
Brašno
Shutterstock Brašno

Priprema:

Razbijte jaja u činiju pa dodajte šećer i so. Sve izmešati mikserom pa dodati ostale sastojke sledećim redosledom: pola brašna, pola mleka, ostatak brašna i mleka. Mešajte mutilicom dok smesa ne postane glatka. Lagano dodajte mineralnu vodu i ulje i nastavite sa mešanjem.

Ostavite smesu da odstoji 30 minuta u frižideru, pa pecite sa obe strane na zagrejanom tiganju na koji ste stavili par kapi ulja. Nafilujte nadevom po želji i uživajte.

(Yumama)