Pileće džigerice su idealne namirnice jer sadrže veliku količinu gvožđa pa mogu pomoći deci, ali i odraslima da poboljšaju krvnu sliku. Mnogi roditelji su zbunjenu u njenoj pripremi, a mi vam donosimo recept koji je toliko ukusan da će ga cela porodica obožavati.
Potrebno je:
- 20 g maslaca
- 150 g pirinča
- so, biber
- 5 kašika ulja
- glavica luka
- 450 g pileće džigerice (mogu i jetra i srce)
Priprema:
Luk sitno naseckajte i ispržite na ulju. Kad malo omekša, dodajte džigericu isečenu na komadiće. Začinite, dinstajte nekih 7-8 minuta, pa nalijte s vrlo malo vode. Dinstajte na tihoj vatri 20 minuta.
U šerpu stavite 4 dl vode, malo soli i maslac. Kada provri, dodajte opran pirinač i kuvajte u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri oko 20-25 minuta.
(Yumama)
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna