Pileće džigerice su idealne namirnice jer sadrže veliku količinu gvožđa pa mogu pomoći deci, ali i odraslima da poboljšaju krvnu sliku. Mnogi roditelji su zbunjenu u njenoj pripremi, a mi vam donosimo recept koji je toliko ukusan da će ga cela porodica obožavati.

Potrebno je:

  • 20 g maslaca
  • 150 g pirinča
  • so, biber
  • 5 kašika ulja
  • glavica luka
  • 450 g pileće džigerice (mogu i jetra i srce)
Pirinač
Shutterstock Pirinač

Priprema:

Luk sitno naseckajte i ispržite na ulju. Kad malo omekša, dodajte džigericu isečenu na komadiće. Začinite, dinstajte nekih 7-8 minuta, pa nalijte s vrlo malo vode. Dinstajte na tihoj vatri 20 minuta.

U šerpu stavite 4 dl vode, malo soli i maslac. Kada provri, dodajte opran pirinač i kuvajte u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri oko 20-25 minuta.

(Yumama)