Pre porođaja, Tereza ​​je bila vitka, a nije spazila kako se hrani, niti je bila previše fizički aktivna. Bez dijetei bez treninga, imala je figuru kakvu je želela. Onda je zatrudnela, dobila sina, a njeni hormoni su "poludeli" što se, kako je navela odrazilo i na njenu kilažu.

"Nakon porođaja, težina je naglo rasla. Pored toga, dijagnostikovan mi je sindrom policističnih jajnika, što je dodatno pogoršalo situaciju. Dobila sam 50 kilograma za godinu dana", objašnjava mama troje dece.

Dijeta, teretana, svakodnevno trčanje, isprobala je razne načine da se vrati na staro, ali sve je bilo uzalud. Vaga je pokazala brojke koje se ovoj mami nisu dopadale. "Smršala sam dva kilograma, odmah dobila još pet. I tako u krug“, kaže ona.

A onda je Tereza ​​ponovo zatrudnela i rodila ćerku. Nakon rođenja bebe koja je dobila ime Fejt strelica na vagi dostigla je broj 103 kilograma. "Ne postoji dijeta koju nisam probala. Sve je bilo uzalud", priseća se mlada majka.

Shvativši da nema drugog načina, Tereza ​​je otišla kod lekara. Ponudio joj je strogu keto dijetu. Prema rečima doktora, nova dijeta bi pomogla Terezi i da smrša i da reši probleme sa hormonima.

Dijeta je bila zaista teška. Skoro svi ugljeni hidrati su nestali sa Terezinog menija. Bez testenina, bez sendviča, ništa slično. Masna riba, nemasno meso, orasi, jaja i avokado postali su osnova ishrane žene koja je želela da smrša.

U prva dva meseca Tereza ​​je, kako ističe, uspela da smrša oko 15 kilograma. "Ja sam bila zapanjena. Neverovatno je - nijedna druga dijeta nije funkcionisala ovako. Nastavila sam da jedem kako mi je doktor objasnio, a težina se topila pred mojim očima. Potpuno sam izbacila ugljene hidrate. Više sam volela hranu bogatu proteinima i zdravim mastima", objasnila je Tereza u razgovoru za Mirror.

Tereza nije stizala da vežba, a jedine vežbe koje je radila bile su šetnje sa decom do i iz škole, kupovina i obavljanje kućnih poslova. Pridržavala se sistema povremenog posta, uzimajući svu dnevnu hranu u dve doze.

Nakon što je počela da gubi kilograme, Tereza je otkrila da se oseća neverovatno, a za 10 meseci uspela je da izgubi polovinu svoje težine. "Sada mogu lako da trčim sa svojom decom, više se ne stidim svog izgleda i imam toliko energije! Nikada se nisam osećala bolje."

Inače, Terezin primer sledio je i njen muž. Na ketogenoj dijeti je samo tri meseca, a rezultati su već vidljivi. U međuvremenu postali su srećni roditelji još jedne devojčice.

Ketogena dijeta, ili keto dijeta, je dijeta sa izuzetno niskim sadržajem ugljenih hidrata. Kada se njihov unos spolja smanji, telo prelazi na alternativni izvor goriva.

 BONUS VIDEO:

Gubitak kilograma metodom 12-3-30 TikTok/mona_bah

Izvor: Yumama